maanantai 15. elokuuta 2016

Uunibataatit cheddarilla ja pekonilla

Minä kuulun niihin, jotka pitävät bataatteja liian makeina. Pieninä lisukkeina jonkun suolaisen ruoan kanssa ne menevät oikein hyvin, mutta isommassa määrin vaikkapa keittona tai uunivuokana makeus olisi itselleni vähän liikaa. Siispä minun bataateissani pitää olla mukana reilusti jotain suolaista, joka tasoittaa bataattien omaa makeutta. Kun näin twitterissä tämän Jamie Oliverin bataattiohjeen, arvasin, että noista bataateista minäkin tykkäisin. Näissä tosiaankin maistuu sopivassa määrin makea bataatti, mutta sen lisäksi suolainen pekoni ja täyteläinen cheddar. Chili ja sipuli tuovat vielä lisää ytyä. Ja jälleen kerran kyseessä on helppo ruoka, jonka saa nopeasti tuupattua uuniin. Reilu tunti pitää kuitenkin odotella herkun valmistumista. Pekonin voi tietysti jättää pois, jolloin saa kasvisruoan niille, jotka syövät kasvisten lisäksi maitotuotteita.


4 - 6 pienehköä (luomu)bataattia
suolaa
oliiviöljyä
1 pkt (140 g) pekonia (käytin BBQ pekonia, joka on kausimaku)
100 - 150 g cheddaria
parin nippusipulin varret
1 punainen chili
muutama lehtipersiljan lehti


Pese bataatit ja kuivaa niiden pinta. Hiero bataatit kauttaaltaan oliiviöljyllä ja ripottele niille suolaa. Laita bataatit uunivuokaan ja paista niitä 175-asteisessa uunissa tunnin verran kunnes bataattien kuori on rapsakka ja sisus pehmeä.

Hienonna pekoni ja paista rapeaksi omassa rasvassaan. Raasta cheddar. Viipaloi chili ja nippusipuleiden varret.


Ota bataatit uunista. Viillä ne auki päältä. Sisusta voi muusata hieman lusikalla, jotta bataatteihin saa lisää tilaa. Ripottele bataattien sisään paistettua pekonia ja cheddar-raastetta.
Laita bataatit uudelleen uuniin ja paista kunnes juusto sulaa eli noin 10 minuuttia.


 Ota bataatit uunista ja ripottele sipuli ja chili niiden päälle. Lisää halutessasi myös muutama persiljanlehti. 


2 kommenttia:

  1. Oi, mä rrrrakastan bataattia! Tosi kauniit kuvat ja herkullisen simppeli resepti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Simppeli ja nopsa resepti tosiaan, saa helposti tehtyä arki-iltanakin.

      Poista