torstai 4. elokuuta 2016

Tabbouleh kukkakaalista

Näin tässä vähän aikaa sitten twitterissä Donna Hayn twiitin kukkakaalitabbouleh'sta, joka oli tehty valkoisesta paahdetusta kukkakaalista. Mulle ei ole tullut mieleenkään, että kukkakaalista voisi tehdä tabbouleh'ta, mutta miksipäs ei - meneehän tuo riisinäkin. Tällä viikolla kaupassa satokausivihannekset oli laitettu mukavasti tyrkylle ja en voinut vastustaa värikkäitä kukkakaaleja. Tiesin heti, että violetti päätyy tabbouleh'ksi. Tosin ei paahdettuna eikä keitettynä, kun epäilen, että väri kärsisi. Toisaalta en ikinä keitä bulguriakaan kun teen tabbouleh'ta - siitä tulee kivan rapeaa kylmässä vedessä liuotettuna, eikä liotus vie edes kovin kauaa. Tämän kukkakaaliversion tein pitkälti samalla kaavalla kuin bulgurversionkin, johon kyllä laitan aina tomaattia ja kurkkua, mutta halusin tähän vain violettia ja vihreää. Punasipulia en varta vasten valinnut, sitä vain sattui olemaan kotona ja värinsä puolesta se sopii tähän paremmin kuin keltasipuli. Tosin eipä tuo uuden sadon punasipuli kovin punaista ole - paitsi ulkokuoreltaan. Laitoin mukaan muutaman lehden tuota kuvassa näkyvää suklaaminttuakin, joka rönsyää tuolla parvekkeella ympäriinsä, mutta piparminttumaisen makunsa takia siitä tulee liiaksi mieleen hammastahna. Onneksi en silpunnut sitä mukaan enempää.


1 kukkakaali (violetti, keltainen tai valkoinen)
pieni punasipuli (ja pari sipulinvartta)
2 limen mehu
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
puoli ruukkua sileälehtistä persiljaa hienonnettuna
puoli ruukkua minttua hienonnettuna
puoli ruukkua korianteria hienonnettuna


Leikkaa kukkakaalista kukinnot ja hienonna ne tehosekoittimessa bulgurin kokoiseksi rouheeksi.

Hienonna punasipuli pieneksi silpuksi. Jos käytät uuden sadon punasipulia, leikkaa mukaan myös pari vartta ohuina renkaina.


Sekoita kukkakaalirouhe ja sipuli. Lisää limemehu ja oliiviöljy. Oliiviöljyä voi käyttää maun mukaan. Itse tykkään kirpeästä, joten käytän oliiviöljyä vähemmän kuin limemehua. Miedompaa saa kun käyttää oliiviöljyä enemmän.

Sekoita mukaan myös hienonnetut yrtit. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Koristele muutamalla yrtinlehdellä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti