lauantai 27. elokuuta 2016

Kulhosmoothie mansikoista, punajuuresta ja banaanista

Tavallisen smoothien pyöräyttää hetkessä arkiaamunakin, mutta kulhosmoothielle pitää varata hieman enemmän aikaa. Tai riippuu tietenkin siitä mitä kulhoon väkertää koristeeksi. Tässä smoothiessa on punajuuren ansiosta hieno tumma väri. Punajuuressa on melko voimakas maku ja se sopii hyvin yhteen kookossiirapin kanssa. Tuo käyttämäni kookossiirappi on  makusiirappi, joka on tarkoitettu jälkiruokiin ja drinkkeihin. Yhteen aikaan sitä sai ainakin Alkosta, mutta näyttää olevan joidekin ruokakauppojenkin hyllyillä.


0,5 l pakastettuja mansikoita
1 banaani
1 keitetty pienehkö punajuuri
puolen sitruunan mehu
kookossiirappia (tai hunajaa) esim. Monin
koristeeksi marjoja, pähkinöitä, mintulehtiä, siemeniä, kukkia tms.


Tässä smoothiessa koristeena on vadelmia, pensasmustikoita, mansikoita, mehiläisen siitepölyä, mintunlehtiä ja oreganon kukkia.

Anna pakastemansikoiden sulaa hetken aikaa. Soseuta melko jäiset mansikat, banaani, punajuuri ja sitruunanmehu joko tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Minun mielestäni onnistuu helpommin sauvasekoittimella laakeassa astiassa.


Makeuta smoothie kookossiirapilla tai hunajalla. Kaada kulhoon ja koristele esim. marjoilla, pähkinöillä siemenillä, syötävillä kukilla ja mintun tai sitruunamelissan lehdillä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti