sunnuntai 28. elokuuta 2016

Vuohenjuustokääröt

Filotaikinaa käytettäessä on aina mietittävä mitä lopputaikinasta tekisi, koska sitä ei voi uudelleenkaan pakastaa. Tein viime viikonloppuna sienistruudelin, johon meni 5 arkkia ja ylimääräisiä jäi reilusti. Osasta ylimääräisiä arkkeja väkersin sitten näitä vuohenjuustokääröjä. Ohjeen löysin täältä.


150 g vuohenjuustoa
3 arkkia filotaikinaa
voisulaa
muutama oksa timjamia
juoksevaa hunajaa


Nosta arkki filotaikinaa työtasolle. Voitele arkki voisulalla. Leikkaa arkki neljään osaan - leikkaa ensin puoliksi pitkittäin ja sitten poikittain.


Levitä taikinalevyjen alaosaan murennettua vuohenjuustoa ja muutama lehti timjamia. Timjaminlehdet voi vaihtoehtoisesti ripotella levyjen yläreunaan. Jätä molemmille sivuille pari senttiä tyhjää. Käännä reunat sisäänpäin ja kääri sitten alaosasta alkaen rullalle kuten pieni kääretorttu. Voitele kääröt voisulalla ja nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.


Tee samoin vielä kahdelle arkille. Paista vuohenjuustokääröjä 200-asteisessa uunissa noin 15 - 20 minuuttia kunnes ne saavat hieman väriä. Pirskottele kääröille ennen tarjoilua hieman juoksevaa hunajaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti