perjantai 14. maaliskuuta 2014

Hernesosekeittoa, chevrelunta ja minttuvinegretteä

Hernesosekeitto, chevrelumi ja minttuvinegrette kuullostaa nimensä perusteella monimutkaisemmalle kuin on. Kyseessä on kuitenkin nopsasti valmistuva ruoka. Ruoka sattuu hauskasti näyttämään samalle kuin ulkosalla on näyttänyt koko talven - muutama epämääräinen lumikasa vihreällä nurtsilla... Tänään muuten tuli kevätfiilis - näin ekat leskenlehdet, kun kävin koiran kanssa kävelyllä.


Hernesosekeittoon:
6 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1 pieni sipuli
400 g pakasteherneitä
1 rkl shamppanjaetikkaa
(suolaa)

Chevrelumeen:
1 munanvalkuainen
60 g chevreä

Minttuvinegretteen:
1 ruukku vahvaa minttua tai piparminttua
0,5 dl oliiviöljyä
3 rkl shamppanjaetikkaa
1 rkl vettä
1 tl sokeria
0,5 tl suolaa

Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.

Hienonna sipuli ja laita vesi kuumenemaan. Kun vesi kiehuu, lisää mukaan kanaliemikuutio ja hienonnettu sipuli. Anna kiehua viitisen minuuttia.


Leikkaa vuohenjuustosta kuoret. Pilko juusto noin puolen sentin kuutioiksi. Vispaa munanvalkuainen kovaksi vaahdoksi. Sekoita vuohenjuustopalat munanvalkuaisvaahtoon. Nostele noin ruokalusikallisen kokoisina nokareina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 150 asteisessa uunissa noin 10 minuttia, kunnes keot saavat aavistuksen väriä.

Lisää keittoon pakasteherneet ja keitä noin 10 minuuttia.

Mittaa minttuvinegreten ainekset pieneen kulhoon tai tehosekoittimeen. Sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.


Sekoita hernesosekeitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää shamppanjaetikka ja tarkista suola.

Leikkaa chevrelumi pienemmiksi paloiksi.

Annostele hernesosekeitto keittokulhoihin, tipauttele päälle minttuvinegretteä lusikalla ja lopuksi chevrelumi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti