torstai 20. maaliskuuta 2014

Marokkolainen salaatti paahdetuista juureksista

 Mahtoi olla hyvää kasvissalaattia, kun koirakin veteli innolla noita ras el hanoutilla maustettuja uunijuureksia. Ja kyse on kuitenkin koirasta, joka ei vetele napaansa ihan mitä vaan. No okei, oli salaatti minustakin hyvää - ja mikä parasta - oikein nättiä ja värikästä. Ohje on ruotsalaisesta Elle mat & vin -lehdestä (nro jan - mars 2014).
Kaupassa ei ollut ras el hanoutia, joten sekoittelin mausteseoksen niistä mausteista, joita kaapista löytyi. Ohje löytyy tuolta tekstin alaosasta.Vähän harmittaa, että en kokeillut seokseen mukaan kuivattuja ruusunterälehtiä ja laventelinkukkia, joita olisi ollut kaapissa.


Uunijuureksiin:
2 pientä bataattia
1 iso palsternakka
2 isoa porkkanaa
2 punasipulia
1 rkl ras el hanout -maustetta
suolaa
mustapippuria

Salaattiin lisäksi:
1 granaattiomenan siemenet
babypinaattia
fetajuustoa
oliiviöljyä
sormisuolaa
mustapippuria


Kuori kasvikset. Kuutioi juurekset ja lohko sipulit. Laita kasvikset kulhoon. Sekoita mukaan ras el hanout. Jauha sekaan hiukan mustapippuria. Lisää hiukan suolaa. Pirskottele päälle oliviöljyä. Sekoita.


Levitä kasvikset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Kasvisten tulee jäädä hiukan napakoiksi. Anna jäähtyä noin 10 minuuttia.


Asettele tarjoiluvadille tuore pinaatti ja uunijuurekset. Koputtele granaattiomenasta siemenet erilliseen kulhoon (salaatti pysyy siistinä) ja ripottele ne sitten salaatin päälle. Murenna feta salaatin päälle.


Pirskottele salaatin päälle oliiviöljyä. Rouhi mukaan hiukan mustapippuria ja ripauttele päälle hiukan suolahiutaleita.


Ras el hanout -mausteseos:
2 tl korianterinsiemeniä
2 tl jauhettua muskottipähkinää
2 tl jauhettua juustokuminaa
2 tl merisuolaa
2 tl kanelia
1,5 tl sokeria
1,5 tl paprikaa
1,5 tl kokonaisia mustapippureita
1 tl cayennepippuria
1 tl kardemummaa
1 tl kokonaisia maustepippureita
0,5 tl jauhettua neilikkaa


Laita ensin kokonaiset siemenet ja pippurit huhmareesen. Murskaa ne hienoksi jauheeksi. Lisää mukaan muut mausteet. Jauha seos tasaiseksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti