sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Oliiviöljyllä silatut timjamileipäset

IHANIA leipäsiä. Ihanan rapea pinta, pehmoinen, kuohkea sisus, hiukan sitkeä koostumus ja lisäbonuksena lempiyrttiäni timjamia, josta olisi mielummin käyttänyt tuoretta versiota, jos sitä olisi ollut käsillä. Leipäset ovat söpömpiä, jos ne ovat reilusti eri muotoisia, joten ei kannata hienostella ja pyöritellä täydellisiä pyörylöitä. Leipäset sopivat hyvin keittojen seuraksi. Ohjeen olen napannut talteen jostain ruotsalaisesta ruokalehdestä.


3 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
2 tl suolahiutaleita
6 - 7 dl vehnäjauhoja
4 rkl oliiviöljyä
suolahiutaleita
mustapippuria
timjamia (tuoretta tai kuivattua)

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola. Sekoita mukaan jauhot vähitellen. Vaivaa taikina sileäksi - vähintään 5 minuuttia. Peitä kulho kelmulla tai leivinliinalla ja anna kohota tunnin verran.

Levitä leivinpaperi uunipellille. Pirskottele leivinpaperille hiukan oliiviöljyä.

Kaada taikina jauhotetulle työtasolle. Pyörittele tangoksi ja leikkaa 12 osaan.


Taputtele taikinapalat jauhotetuin sormin noin sentin vahvuisiksi leipäsiksi. Nostele leipäset öljytyn leivinpaperin päälle. Pirskottele leipästen päälle oliiviöljyä. Ripottele päälle muutama suolahiutale ja timjaminlehtiä. Rouhi päälle myös hiukan mustapippuria. Anna leipästen levätä noin 10 minuuttia.

Paista 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia kunnes pinta saa vähän väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti