sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Voileipiä osa 4: Caesar-patongit

Täytyy tunnustaa, että en ole koskaan tehnyt Caesar-salaattia. Nytkään en tehnyt sitä ihan perusversiona, vaan täytin patongin aineksilla, joista saisi aikaiseksi Caesar-salaatin. Homma toimi hyvin näinkin ja lopputuloksena oli ruokaisa lounasleipä. Ohje on yhdelle leivälle, tosin salaatinkastiketta tulee reilu määrä, joka riittää vähintään neljälle leivälle.


noin parikymmentäsenttinen pala patonkia 
1 ohut kanafile
suolaa
mustapippuria
1 - 2 pekoniviipaletta
puolikas pienestä punasipulista
romaine-salaattia
parmesanlastuja
Caesar-salaatinkastiketta

Salaatinkastikeeseen:
1 dl oliiviöljyä
1 rkl majoneesia
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl Worcestershire-kastiketta
1 tl Dijon-sinappia
1 valkosipulinkynsi murskattuna
6 anjovisfileetä
hiukan sitruunamehua
suolaa
mustapippuria


Mausta kanafileet suolalla ja mustapippurilla. Paista pannulla tai grillaa kypsiksi. Paista pekoniviipaleet rapsakoiksi. Leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi renkaiksi. Vuole parmesanista lastuja vaikka kuorimaveitsellä.

Pilko anjovisfileet pieneksi silpuksi. Sekoita oliiviöljy. majoneesi, Worcestershire-kastike, valkoviinietikka ja Dijon-sinappi kulhossa. Lisää mukaan anjovissilppu ja murskattu valkosipulinkynsi. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla. Sekoita.


Leikkaa halutessasi kanafileet ja pekoni reiluiksi paloiksi. Salaatinlehtiäkin kannattaa repiä hiukan pienemmiksi, jos ne ovat kovin isoja. Halkaise patonki, mutta jätä se toisesta reunasta kiinni. Levitä patongin leikkuupinnoille salaatinkastiketta.

Laita patongin väliin romainesalaatinlehtiä, kanafile, sipulirenkaita, pekonviipale(et) ja parmesanlastuja. Lisää väleihin myös hiukan salaatinkastiketta.


2 kommenttia:

  1. Rakastan hyvää caesar-kastiketta. Millainen tuo sun oli? Tuliko hyvää? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan hyvää se oli, mutta jos erityisen hyvää pitäisi saada niin tekisin kyllä majoneesinkin itse. Mulla ei itsellä ole erityisen paljon kokemusta caesar-kastikkeesta, koska tein sitä ekan kerran itse ja en ole caesar-salaattiakaan syönyt kuin pari kertaa aiemmin :).

      Poista