Tiistainen vapaapäivä alkoi mukavasti pinaatti-ananassmoothiella ja aamulenkillä lumesta innostuneen koiran kanssa. Lounaaksi kokkailin pinaatti-vuohenjuustofrittataa, joka valmistuu helposti ja nopsasti. Omasta mielestäni mikä tahansa frittata on parhaimmillaan haaleana, joten annan valmiin frittatan olla huoneenlämmössä puolisen tuntia ennen tarjoilua.
iso kourallinen tuoretta pinaattia
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
6 munaa
suolaa
mustapippuria
150 g chevreä
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Leikkaa chevre noin sentin viipaleiksi. Nypi pinaatista ainakin paksuimmat varret pois. Isoimpia lehtiä voi repiä hiukan pienemmiksi. Vatkaa munat kevyesti, mausta suolalla ja mustapippurilla.
Kuumenna uuninkestävällä pannulla hiukan oliiviöljyä. Kuullota sipulia ja valkosipulia pannulla pari minuuttia. Lisää pinaatinlehdet. Sekoittele pannulla, kunnes pinaatinlehdet pehmenevät.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti