Jossain vaiheessa päätin, että jos kalatiskillä sattuu olemaan tuoreita simpukoita, kokeilen tätä Donna Hayn simpukkareseptiä, joka on pari vuotta vanhasta Donna Hayn lehdestä. Käytännössä tuo liemi on makeaa chilikastiketta, jossa on kirsikkatomaatteja, mutta erityisesti tuo kookostahna tekee liemestä todella hyvän makuista. Kannattaa varata tarjoiluun hyvää vaaleaa leipää, jota voi dippailla liemeen. Koska nuo simpukat osuivat eteen vähän yllättäen, niin en ollut kirjoittanut ylös mitä muuta pitäisi ostaa. Enkä tietystikään muistanut tuota tuoretta kookosta. Koska tein muutenkin pienemmän annoksen, niin korvasin tuoreen kookoksen kookoslastuilla. Hyvää se oli niinkin, mutta eipä kuivattu kookos kuitenkaan ole tuoreen veroista.
1 kg tuoreita simpukoita
1,5 dl sokeria
3,75 dl valkoviinietikkaa
5 punaista chiliä viipaleina
500 g kirsikkatomaatteja puolitettuina
muutama korianterinlehti tarjoiluun
Kookostahna:
1 tuore kookospähkinä hedelmäliha irrotettuna ja hienonnettuna
1 limen kuori raastettuna
1 rkl limemehua
1 pieni punainen chili hienonnettuna
1,25 dl kookoskermaa
3 kevätsipulin vartta pilkottuna
Lisäksi:
hyvää vaaleaa leipää
Lisäksi:
hyvää vaaleaa leipää
Pese simpukat huolellisesti ja poista parrat. Heitä pois kaikki simpukat, joiden kuori ei ole ehjä tai jotka eivät sulkeudu, kun niitä kopauttaa.
Laita kookostahnan ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä karkeaksi tahnaksi.
Mittaa sokeri ja valkoviinietikka isoon kannelliseen kattilaan. Kuumenna ja anna kiehua n. 3 - 4 minuuttia kunnes sokeri sulaa. Sekoittele lientä keittämisen aikana.
Lisää chiliviipaleet ja anna kiehua 8 - 9 minuuttia kunnes liemi on hiukan paksumpaa.
Lisää kirsikkatomaatinpuolikkaat ja keitä noin 3 minuuttia kunnes kirsikkatomaatit pehmenevät.
Lisää simpukat ja peitä kattila kannella. Anna simpukoiden höyrystyä kannen alla 3 - 4 minuuttia.
Sekoita simpukoita varovasti. Kookostahnaa voi lisätä kastikkeeseen tai sen voi tarjoilla erikseen. Koristele simpukat muutamalla korianterinlehdellä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti