lauantai 15. maaliskuuta 2014

Raakamakkarapasta

Etätyöläisen piti perjantaina mennä käymään toimistolla, joten oli itsestään selvää käydä ruokaostoksilla Tampereen keskustassa. Ostokset oli suunniteltu etukäteen jo torstaina, mutta itselleni käy yleensä niin, että mitä tarkemmin suunnittelen niin sitä varmempaa on, että suunnitelma menee syystä tai toisesta uusiksi. Sama pätee mihin tahansa asiaan, ei pelkästään kokkaukseen. Kokkausten osalta suunnitelmat menevät pääsääntöisesti uusiksi sen takia, että kaupasta puuttuu joku oleellinen raaka-aine. Nyt kävi päin vastoin. Kaupassa oli paljon parempia vaihtoehtoja kuin listallani. Niinpä viikonlopun ruokalista meni uusiksi.

Sokoksessa oli myynnissä viereisen Kauppahallin 4 vuodenaikaa -ravintolan raakamakkaroita, jotka vaikuttivat herkullisille. Niitä oli kaikkiaan neljää makua ja nyt hiukan ottaa päähän, että ei tullut ostettua joka lajia. Valitsin kaksi yrttisintä vaihtoehtoa, jotka olivat tosi hyviä. Tuo alla oleva ohje on vanhasta Glorian ruoka ja viini -lehdestä. Rucolaa minulla ei ollut, joten käytin pienilehtistä salaattisekoitusta ja lehtipersiljaa. Voimakkaanmakuinen rucola olisi varmasti tuonut kivaa lisämakua.
 

250 g tuorepastaa
4 mausteista raakamakkaraa
2 tl öljyä
2 dl punaista pestoa (itse tehtyä tai valmista)
kourallinen rucolaa
1 dl parmesanlastuja
2 rkl paahdettuja auringonkukansiemeniä


Tee aluksi pesto, jos käytät itse tehtyä. Paahda auringokukansiemenet kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hiukan väriä. Pilko makkarat. (Leikkelin saksilla ne noin sentin paloiksi.)

Laita pastavesi kiehumaan. Mausta vesi suolalla. Mikäli käytät kuivapastaa, se pitää keittää lähes valmiiksi ennen makkaroiden valmistusta.


Kuumenna 2 tl öljyä pannulla. Lisää makkarapalat ja ruskista ne. Paista muutama minuutti, kunnes makkarat ovat kypsyneet. Kääntele pesto makkaroiden sekaan. Siirrä pannu pois levyltä.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin.

Sekoita pasta ja makkarakastike. Lisää mukaan kourallinen rucolaa. Kaada pasta tarjoiluvadille tai annostele se lautasille. Viimeistele paahdetuilla auringonkukansiemenillä ja parmesanlastuilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti