tiistai 18. maaliskuuta 2014

Stroganoff

Piti kokeilla ruotsalaisen lehden stroganoffia, mutta se osoittautui ainesten osalta vähän hankalaksi toteuttaa. Tein sitten perinteisemmän version, johon poimin koristelut Jamie Oliverin pikastroganoffista. Tosin se alkuperäinen ruotsalainenkin stroganoff oli ulkonäöltään vähän samanlainen kuin Jamien Oliverin versio.


300 g naudan sisäpaistia
2 rkl öljyä
1 sipuli
2 dl metsäsieniä (tuoreita metsäsieniä n. 5 dl)
(suolaa)
mustapippuria
1 rkl tomaattisosetta
5 dl lihalientä
1 rkl dijon-sinappia
1 prk smetanaa

Lisäksi:
1 prk pieniä maustekurkkuja
2 pientä punasipulia
1 ruukku sileälehtistä persiljaa
loraus kurkkujen maustelientä


Nosta paisti tuntia aiemmin huoneenlämpöön lämpenemään. Suikaloi tai kuutioi paisti. Hienonna sipuli.

Kuumenna padassa tai paksupohjaisessa kattilassa pari ruokalusikallista öljyä. Ruskista  lihat. Lisää loppuvaiheessa sipuli ja sienet. Paista muutama minuutti.

Lisää pataan lihaliemi, tomaattisose ja sinappi. Mausta mustapippurilla. Anna hautua miedolla lämmöllä tunnin verran. Lisää lopuksi purkillinen smetanaa. Lisää suolaa tarvittaessa. Kuumenna.

Tee koristepikkelssi kastikkeen hautuessa. Leikkaa punasipulit mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi esim. mandoliinilla. Halkaise pikkukurkut tai leikkaa ne viipaleiksi. Silppua lehtipersilja. Sekoita ainekset keskenään. Lorauta mukaan hiukan kurkkujen maustelientä. Anna maustua.


Kun kastike on valmista, ripottele pikkelsi sen päälle. Tarjoile keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti