torstai 26. tammikuuta 2012

Vuohenjuusto-kasvissosekeitto

Vuohenjuustosta ja kasviksista syntyi pehmeänmakuinen keitto. Samalla tämä on ensimmäinen seitsemän sopan sarjasta.


2 jauhoista perunaa
1 bataatti
1 purjon valkoinen osa
1 pieni sipuli
1 - 2 porkkanaa
kasvislientä
n. 150 g pehmeää tai puolipehmeää vuohenjuustoa
suolaa
pippuria

Koristeeksi:
ölyssä kiehautettuja timjamin tai salvian lehtiä
saksanpähkinärouhetta tai paahdettuja pinjansiemeniä

Kuori ja paloittele kasvikset. Kuumenna kasvisseosta öljytilkassa kattilassa sekoitellen. Lisää sen verran lientä, että kasvikset peittyvät. Lisää kasvisliemi. Itse käytin yhden kuution. Määrää ei kerrottu alkuperäisessä ohjeessa, en halnnut kovin suolaista lientä, koska vuohenjuustossakin on suolaa. Hauduta kasvikset pehmeiksi. Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Ohenna keitto maidolla tai kasvisliemellä. Murenna juusto keittoon, kuumenna kiehuvaksi sekoittaen ja mausta suolalla ja pippurilla.

Kiehauta koristeeksi salvianlehtiä tai timjaminlehtiä kuumassa öljyssä. Paahda pinjansiemenet pannulla.

Määrästä tulee 4 annosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti