noin 200 g tummaa vuokaleipää siivutettuna
noin 250 g vaaleaa vuokaleipää siivutettuna
laimeaa kasvislientä kostuttamiseen
Täyte 1:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
noin 100 g sinihomejuustoa tai 150 g puolikovaa vuohenjuustoa muruina
2 dl ranskankermaa
1 päärynä pieninä kuutioina
1/2 dl silputtua persiljaa
Täyte 2:
100 g piparjuuri- tai valkosipulituorejuustoa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 - 150 g raastettua cheddaria
2 dl ranskankermaa
1 - 2 maustekurkkua pieninä kuutioina
Oma ongelmani oli siinä, että mistään ei tähän tarpeeseen löytynyt vuokaleipää juuri sinä päivänä kuin olisi tarvinnut. Niinpä ostin kolme pakettia erilaisia paahtoleipiä (vehnäpaahtoa, ruispaahtoa ja ruis/porkkanapaahtoa), joista leikkasin reunat pois. Kakku pysyi hyvin kasassa niilläkin.
Kostuta leipäviipaleet laimealla kasvisliemellä. Valmista täytteet. Sekoita tuorejuustot ranskankermaan. Lisää toiseen seokseen murennettu homejuusto, persiljasilppu ja päärynäkuutiot, toiseen juustoraaste ja maustekurkkukuutiot. Tarkista seosten maut ja musta tarvittaessa esim. vastajauhetulla mustapippurilla.
Vuoraa pitkänomainen vuoka talouskelmulla siten, että kelmua tulee reilusti myös kakun päälle käännettäväksi. Lado leivät ja seokset kerroksittain vuokaan. Laita päällimmäiseksi kerrokseksi leipää. Peitä vuoka kelmulla ja anna kakun maustua viileässä seuraavaan päivään.
Nosta kakku kelmun avulla vuoasta tarjoiluvadille. Päällystämiseen voi käyttää maustamattoman tuorejuuston ja valkosipulituorejuuston sekoitusta. Koristele erilaisilla juustoilla ja hedelmillä. Hedelmiä kannattaa panna erikseen paljon tarjolle.
Koristeeksi vaikkapa:
maustamatonta tuorejuustoa tai maustamattoman tuorejuuston ja valkosipulituorejuuston sekoitusta
erilaisia juustoja (käytin Kippari-juustosiivuja ja viherhomejuustoa)
varsiselleriä
oliiveja tai isoja kapriksia
paahdettuja pinjansiemeniä
verkkomelonia tai viinirypäleitä (tai vaikka molempia)
tuoreita viikunoita
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti