Ohje on löytynyt varmaan pari vuosikymmentä sitten Kodin kuvalehdestä. Kokeilin sitä kuitenkin ensimmäisen kerran vasta parisen vuotta sitten. Halusin tymäkkää kastiketta pitaleipiin. Ja sen jälkeen tätä on tullut tehtyä melkoisen useasti. Pitaleipien kastikkeena tämä on must, mutta käy hampurilaisiin, dippaamiseen. Ranskalaisia perunoitakin on tarvinnut sen takia tehdä, että saa dippailla tähän soosiin.
1 punainen paprika
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl valkoista balsamicoa
0,5 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl kuivattua chiliä
1 tl basilikaa
1 tl timjamia
3 rkl sinappia
2 rkl ketsuppia
2 - 3 dl öljyä (salaatinkastikeeseen siis, pitaleipä/dippikastikkeeseen riittää puolet)
Alkuperäisestä ohjeesta poiketen, laita kaikki kerralla monitoimikoneeseen (juuri sopiva määrä muuten siihen pikkusilppuriinkin). Sekoita monitoimikoneessa tasaiseksi kastikkeeksi.
Ja huom! paremmallehan maistuu, jos käyttää tuoretta basilikaa ja timjamia, mutta niitä saa laittaa reilusti enemmän.
Ja alla kuva pitaleivistä, jossa soosi on parhaimmillaan.
Täytteeksi on laitettu paistettu ohut kanaleike, jossa on mausteena vain suolaa ja pippuria. Lisukkeena salaattia, tomaattia, punasipulia, maustekurkkuja ja jalapenoja ja kauhean suuri kauhallinen soosia. Nami nami.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti