lauantai 28. tammikuuta 2012

Bataattikeitto ja piparjuurijäätelö

Piparjuurijäätelö kuullosti mielenkiintoiselle kokeilulle. Bataattikeitto ei kovasti houkutellut, koska en ole mikään juustokuminan ystävä. Päätin kuitenkin kokeilla keittoakin ihan ohjeen mukaisesti mausteita muuttelematta. Piparjuurijäätelö tosiaankin oli mielenkiintonen tuttavuus - raikas ja kirpeä. Kylmä jäätelö toimi hyvin kuuman keiton kanssa. Keitto? No blaah omasta mielestäni. Jäätelöä aion kokeilla uudelleen jonkun muun keiton parina.


Bataattikeittoon:
2 bataattia
kookkaan purjon valkoinen osa
2 perunaa
2 rkl öljyä
1 tl juustokuminaa
1 tl kurkumaa
8 dl kasvislientä
suolaa
pippuria

Piparjuurijäätelöön:
2 dl ranskankermaa
1 dl kuohukermaa
2 - 3 rkl raastettua piparjuurta
sitruunamehua (käytin ehkä noin puolen sitruunan mehut)
suolaa

Vatkaa kerma vaahdoksi jäätelöä varten ja sekoita ranskankerma sekaan. Mausta raastetulla piparjuurella, sitruunalla ja suolalla. Piparjuurihan on voimakkaan makuista, joten kannattaa lisäillä vähän kerrallaan ja maistella välillä. Jäädytä jäätelö pienessä kulhossa pakastimessa. Anna jäätyä pari tuntia.

Kuori ja paloittele bataatit ja perunat. Silppua purjon valkoinen osa. Kuullota kasvikset öljyssä. Lisää juustokumina ja kurkuma. Kuumenna vielä hetki. Lisää kasvisliemi ja keitä kasvikset pehmeiksi. Soseuta keitto ja mausta suolalla ja pippurilla. Ohenna keittoa tarvittaessa kasvisliemellä tai vedellä.

Annostele keitto mahdollisimman kuumana lautasille ja lisää päälle piparjuurijäätelöä.

Oma jäätelöni oli hieman liian isossa kipossa ja siitä oli vaikea saada kaunista palleroa keiton päälle, mutta näytti se hileenäkin hyvältä.

2 kommenttia:

  1. Hei, löysin tänne Twitterin kautta. Täytyy sanoa, että onpa mielenkiintoinen kombo tuo kuuma keitto ja kylmä jäätelö samalla lautasella. Mistä löysit muuten ohjeen näin jännittävän keitolle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei - tervetuloa katselemaan. Se oli tosiaan mielenkiintoinen yhdistelmä, täytyy katsella joku paremmin omaan makuun oleva keitto tuon jäätelön kanssa maisteltavaksi. Ohje on joskus aikoja sitten skannattu jostain keittokirjasta, mutta ei mitään hajua mikä kirja oli kyseessä.

      Poista