Uunissa paahdettuja kirsikkatomaatteja voi napostella sellaisenaan tapas-paloina. Siihen tarkoitukseen niitä ihan ensimmäiseksi teinkin. Myöhemmin niille keksin vielä parempaa käyttöä, kun laitoin niitä mukaan vuohenjuustosalaattiin, joka komeilee myös tämän blogin ylätunnisteessa. Laitan blogiin pikapuoliin myös tuon salaatin ohjeen.
rasiallinen kirsikkatomaatteja
tuoretta timjamia
6 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
mustapippuria
Maldon merisuolaa
Puolita tomaatit ja asettele ne uunivuokaan leikkuupinta päälle päin. Pirskottele päälle oliiviöljyä. Murskaa valkosipulinkynnet kokonaisina, niitä ei tarvitse kuoria. Laita valkosipulinkynnet ja timjaminoksat tomaattien väliin. Ripauttele päälle mustapippuria ja suolaa.
Paahda uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia. Jos tarjoilet tomaatit sellaisenaan, purista pehmenneet valkosipulinkynnet tomaattien päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti