torstai 6. joulukuuta 2012

Ei kovinkaan aito tabbouleh

Ostin kirjolohifileen kaupasta tietämättä mitä aion siitä tehdä. Päädyin kokeilemaan hitaasti kypsennettyä lohta, mutta tuntui, että sen lisukkeeksi oli vaikea keksiä mitään. Ainakaan mitään sellaista, johon minulla olisi ollut aineksia. Tabbouleh vaikutti hyvälle vaihtoehdolle, mutta eipä kaapeista tietenkään löydy persiljaa ja minttua silloin kuin niitä tarvittaisiin. Siispä väsäsin tabbouleh'n ihan niistä aineksista mitä kotona sattui olemaan.


2 dl bulguria
0,25 dl oliiviöljyä
appelsiinin raastettu kuori
appelsiinin mehu
oranssi suippopaprika
pieni punasipuli
suolaa
mustapippuria
ruukku thaibasilikaa

Liota bulguria pari tuntia runsaassa kylmässä vedessä, kunnes jyvät ovat pehmenneet. Siivilöi vesi pois. Lisää bulgurin joukkoon appelsiinikuoriraaste, oliiviöljy ja appelsiinimehu. Anna maustua puolisen tuntia.


Lisää joukkoon hienoksi silputut punasipuli ja paprika. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää lopuksi mukaan hienonnettu thaibasilika. Tarjoile heti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti