perjantai 3. helmikuuta 2012

Fetaa, avocadoa ja appelsiinia

Poikkesin eilen lääkäristä tullessa kauppaan. Olin kirjoittanut kauppalapun valmiiksi, jotta flunssan jälkitaudin kourissa ei tarvitse kuluttaa kaupassa turhan paljon aikaa. Kaupaksi valitsin Stockmannin, koska sieltä saa takuuvarmasti lähes kaikkea. Hitto, se hedelmäosasto oli turhan houkutteleva. Kauppalapulla olevien ainesten sijaan ostin hulluna hedelmiä, vihanneksia ja salaattiaineksia, joten viikonloppulasagnen sijaan kokkaankin kasvispitoisempaa ruokaa. Aloittelin fetasalaatilla. Se kreikkalainen versio ei enää jaksa kauheasti innostaa, joten olen tehnyt jo pidemmän aikaa fetasalaatin näillä aineksilla:


1 ruukku salaattia (nyt käytin sekoitusta eli punaista salanovaa, tammenlehvää ja romainea)
1 avocado kuutioina
2 appelsiinia fileoituina
1 punasipuli ohuina suikaleina
fetaa
oliiveja (mielummin mustia kuin vihreitä)

Kastike:
0,5 dl appelsiinimehua
1 rkl valkoista balsamicoa
1 tl ranskalaista sinappia
3 rkl öljyä
suolaa
mustapippuria

Fileoi appelsiinit kulhon päällä, jotta saat kaiken mehun talteen. Purista jäljelle jääneistä kalvoista ja hedelmalihasta kaikki mehu kulhoon. Suikaloi punasipuli ja kuutioi avocado.

Revi salaatti laakealle vadille, lisää päälle muut ainekset. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada kastike salaatin päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti