torstai 5. huhtikuuta 2012

Suklainen pistaasi- ja valkosuklaamoussetäytekakku

Kun piti keksiä mihin pistaasitahna sopisi, niin suklaakakku pistaasi- ja valkosuklaamoussetäytteillä kuullosti hyvälle. Väritkin näyttäisivät hyville yhdessä. Valkosuklaamoussen ohjeita on helppo löytää, mutta pistaasimousse onkin kokonaan toinen juttu. Lopuksi kyllästyin etsimään ja päädyin tekemään molemmat mousset samalla perusohjeella. Kuva ei muuten tee oikeutta pistaasimoussen kauniin vihreälle värille.



Suklaakakkupohjana voi käyttää omaa suosikkipohjaa. Jos olisin tehnyt pyöreän kakun, olisin käyttänyt neljän munan kakkupohjaa. Halusin kuitenkin tehdä kakustani suorakaiteen muotoisen, joten tein kaksi kääretorttulevyä, joista jäi kyllä reippaasti ylikin. Aina voi tehdä yhden kääretorttupohjan, jonka leikkaa puoliksi. Otin omassa kakussani varman päälle sen, että saan kaikista neljästä kerroksesta saman korkuiset.

Suklaakääretorttupohjaan:

4 munaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl perunajauhoja tai ohrakasta
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos vaahdon sekaan varovasti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteen lämmössä 8 - 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valkosuklaamousseen:

3 liivatelehteä (2 rkl kiehuvaa vettä)
2 kananmunaa
1,5 dl tomusokeria
200 g hyvälaatuista valkoista suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa

Laita munat ja sokeri kuumuutta kestävään kulhoon ja vatkaa vesihauteessa kunnes seos saostuu. Anna jäähtyä.
Rouhi kolmannes suklaasta ja sulata loput vesihauteessa. Anna suklaan jäähtyä hieman.
Vaahdota kerma.
Liota liivatteet kylmässä vedessä. Puserra ja liuota kiehuvaan veteen.
Vatkaa tuorejuuston joukkoon liivateseos ja sulatettu suklaa. Sekoita mukaan myös rouhittu suklaa.
Nostele tuorejuustoseokseen vuorotellen kerma- ja munavaahtoa varovasti.

Pistaasimousseen:

4 liivatelehteä (2 rkl kiehuvaa vettä)
1,5 dl tomusokeria
1 dl pistaasitahnaa (ohje täällä)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
(haluttaessa/tarvittaessa ripaus tai pari tippaa vihreää elintarvikeväriä)

Laita munat ja sokeri kuumuutta kestävään kulhoon ja vatkaa vesihauteessa kunnes seos saostuu. Anna jäähtyä.
Vaahdota kerma.
Liota liivatteet kylmässä vedessä. Puserra ja liuota kiehuvaan veteen.
Vatkaa tuorejuuston joukkoon liivateseos. Sekoita mukaan pistaasitahna. Lisää tarvittaessa hieman elintarvikeväriä.
Nostele tuorejuustoseokseen vuorotellen kerma- ja munavaahtoa varovasti.

Koristeluun:

2 dl kevyesti suolattuja karkeasti rouhittuja pistaasipähkinöitä
(vaaleanpunaiset luomuruusun terälehdet näyttäisivät myös kivalle)

Kokoa kakku suorakaiteen muotoiseen reunavuokaan eli sellaiseen pohjattomaan vuokaan. Normikakku kootaan irtopohjavuokaan. Anna molempien moussejen jähmettyä hiukan ennen kuin käytät niitä kakussa. Alimmaiseksi suklaakakkulevy, sen päälle valkosuklaamousse, sitten taas suklaakakkulevy ja päällimmäiseksi pistaasimousse.

Peittele kakku ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Koristele seuraavana päivänä. Suorakaiteen muotoinen kakku näyttää mukavalta myös leivosmaisina annospaloina.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti