torstai 15. maaliskuuta 2012

Gremolatakanaa, herneitä, vuohenjuustoa ja pastaa

Niklas mat kuuluu niihin ruokaohjelmiin, joita olen satunnaisesti seurannut. Gremolatakana näytti heti sellaiselle reseptille, jota piti kokeilla. Sitruunainen kana on todella hyvää ja tätä ruokaa on tullut sittemmin tehtyä monta kertaa. Ja mikä parasta, se valmistuu vartissa. Ohje on neljälle.


400 g pastaa (kuvassa on keväisen vihreää artisokkapastaa)

oliiviöljyä
2 banaanisalottisipulia
3 valkosipulinkynttä
2 sitruunaa
1 ruukku lehtipersiljaa
4 ohutta broilerfilettä
suolaa
mustapippuria
200 g herneitä

100 g pehmeää vuohenjuustoa
2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä


Paahda pinjansiemenet kuumalla pannulla. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan.

Pilko salottisipuli ja valkosipuli. Raasta sitruunoista kuoret. Silppua persilja. Paloittele kanafileet reiluiksi suupaloiksi. 

 
Säästä hieman persiljaa koristeeksi. Sekoita keskenään loppu persilja, raastettu sitruunankuori, valkosipuli ja salottisipuli. Jos haluat kanasta sitruunaisempaa, purista mehut toisesta sitruunasta.


Kuumenna olliviöljyä pannulla, laita suurin osa persilja-sitruuna-valkosipuli-sipulisekoituksesta pannulle ja sekoita. Lisää kananpalat pannulle ja anna ruskistua . Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää loput gremolatasekoituksesta mukaan. Lisää halutessasi sitruunanmehua. Anna kypsyä miedolla lämmöllä.


Lisää loppuvaiheessa herneet pannulle.

Sekoita pasta gremolatakanan joukkoon, jaa lautasille. Murenna päälle pehmeää vuohenjuustoa, Ripottele päälle paahdettuja pinjansiemeniä ja persiljasilppua.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti