sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Kana-punajuuri-bataattivuoka

Tilli on yksi lempiyrteistäni, mutta harvemmin sitä tulee käytettyä muun kuin kalan kanssa. Britit näyttävät olevan paljon kekseliäämpiä tillin käyttäjiä, koska esim. delicious. magazinessa näkee todella usein ohjeita, joissa tilliä on käytetty niin kanan, jauhelihan kuin kasvistenkin kanssa. Jauhelihaan en ole vielä tainnut kokeilla, mutta muutamiin kanaruokiin ja punajuuriruokiin kylläkin. Tähän yhden pannun kanaruokaan tilli sopi hienosti. Maku oli muutenkin uskomattoman hyvä, en ole tainnut aikoihin onnistua kokkaamaan mitään yhtä hyvää. Se voi tietysti johtua siitä, että tykkään ylipäätään sitruunan mausta, joka tässä vei liian makeuden bataateistakin. Kaikki valmistuu kätevästi yhden vuoan taktiikalla, koska kanafileitäkään ei tarvitse paistaa erikseen.


4 kanan rintafilettä (niitä pulleita)
75 g mascarponea
2 valkosipulinkynttä
1 sitruunan raastettu kuori
3 sitruunan mehu
2 rkl karkeaa Dijon-sinappia
3 rkl juoksevaa hunajaa
1 dl valkoviiniä
2 keskikok bataattia
3 melko suurta punajuurta
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
reilusti tuoretta tilliä ja basilikaa


Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Sekoita mascarpone, murskatut valkosipulinkynnet ja sitruunan raastettu kuori tasaiseksi tahnaksi.

Viillä kanafileisiin tasku ja täytä se mascarponesekoituksella. Aseta kanafileet uunivuokaan.

Kuori bataatit ja punajuuret. Leikkaa molemmat noin 1 cm kuutioiksi. Laita kuutiot uunivuokaan kanafileiden väliin ja vuoan reunoille. Ripottele juuresten ja kanafileiden päälle suolaa ja mustapippuria.

Sekoita sitruunamehu, Dijon-sinappi, hunaja ja valkoviini keskenään. Kaada neste uunivuokaan. Pirskottele päälle oliiviöljyä.

Laita vuoka uuniin ja paista 200 asteessa noin 30 - 35 minuuttia.

Leikkaa basilikanlehdet suikaleiksi ja silppua tilli karkeasti. Ripottele vuokaan ja tarjoile.


Ohje: delicious. magazine

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti