perjantai 21. syyskuuta 2012

Baileys-suklaamoussekakku (gluteiiniton, ilman liivatetta)

Tämä ohje vaikutti niin herkulliselle, että oli pakko kokeilla. Leipomista seuraavana päivänä kakku maistui voimakkaasti liköörille ja omasta mielestäni se olikin parhaimmillaan vasta parin päivän päästä leipomisesta, jolloin maut olivat tasoittuneet.


Mousseen:
6 dl kermaa
400 g tummaa suklaata
1,75 dl Baileys-kermalikööriä

Kakkupohjaan:
6 munaa
1 dl tomusokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
 2 rkl perunajauhoja
150 g tummaa suklaata
1 rkl kädenlämpöistä vettä 
Koristeluun:
Kaakaojauhetta


Tee mousse valmiiksi 3 - 4 tuntia ennen kakkupohjaa. Pilko suklaa kattilaan tai kuumennusta kestävään kulhoon. Sulata suklaata hetken aikaa vesihauteessa. Lisää vähitellen kerma ja sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä, peitä ja siirrä jääkaappiin jäähtymään noin kolmeksi tunniksi.



Tee kakkupohja suklaaseoksen jäähtyessä.

Sulata suklaa vesihauteessa. Anna jäähtyä.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita varovasti mukaan siivilöity kaakaojauhe ja perunajauho. Lisää jäähtynyt sulatettu suklaa vähitellen vaahtoon. Lisää myös ruokalusikallinen kädenlämpöistä vettä.

 Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.


Kääntele valkuaisvaahto varovasti kakkutaikinaan.

Voitele irtopohjaisen vuoan reunat reilusti voilla. Leikkaa leivinpaperi vuoan pohjalle sopivaksi. Vuokaa ei korppujauhoteta.

Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla.

Anna kakkupohjan jäähtyä. Irroita pohja varovasti vuoasta, poista pohjan leivinpaperi. Laita sen jälkeen pohja takaisin vuokaan.


Vatkaa kylmä suklaa-kermaseos kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdon tulee muistuttaa melko kovaa kermavaahtoa. Liika vatkaaminen pilaa vaahdon. Sekoita mukaan Baileys-likööri. Mousseen ei tarvitse käyttää liivatetta. Suklaa jähmettää vaahdon.

Kaada vaahto kakkupohjan päälle vuokaan.

Peitä kakku ja anna jähmettyä yön yli jääkaapissa.


Siivilöi valmiin kakun päälle kaakaojauhetta.


8 kommenttia:

  1. Aivan ihanan näköinen kakku! Täytyy joskus kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, mutta pöllytä päälle vähemmän kaakaojauhetta kuin kuvissa. Sitä oli ihan liikaa ja se takertui inhottavasti hampaisiin :).

      Poista
  2. Nyt on jääkaapissa hyytymässä kakku! Vaikuttaa todella hyvältä ja pohja oli herkullista! Jätin baileysin pois, mutta laitoin pohjan päälle ennen täytettä vadelmahilloa antamaan makua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pohja oli mukavan jämäkkä. Sitä oli helppo käsitellä. Suklaa ja vadelma ovatkin hyvä yhdistelmä. Varmasti tuli hyvää tuolla sinun versiollasikin. Itselläni on tällä hetkellä työn alla vähän erilainen suklaamoussekakku, johon tulee browniepohja. Saa nähdä onnistuuko.

      Poista
  3. Moi, miten baileysin voi korvata?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Baileysin voi vain jättää pois - silloin kakusta tulee perinteinen suklaamoussekakku.

      Poista
  4. Kuullostaa suussa sulavalta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se olikin, mutta vielä parempaa olisi ollut vähemmällä kaakaojauhon pöllytyksellä.

      Poista