sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Donna Hayn aamiaisleipä

Tutkiskelin Donna Hayn sivuston ruokaohjeita ja päädyin kokeilemaan aamiaisleipää.  Olen tehnyt aiemmin vähän vastaavaa pizzaa, josta kyllä pidin enemmän kuin tästä leivästä. Tästä tuli jotenkin pannupizzafiilis, vaikka olihan tämäkin tietysti hyvää.


1,25 tl kuivahiivaa
1 tl sokeria
1,6 dl vettä
3,6 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
0,5 rkl oliiviöljyä
 4 munaa
6 viipaletta pekonia
200 g terttukirsikkatomaatteja
100 g gruyerea raastettuna
1 tl kuivattua chilirouhetta
pieni kourallinen basilikanlehtiä


Kuumenna vesi hiukan kädenlämpöistä kuumemmaksi. Sekoita veteen hiiva ja sokeri. Laita kulho lämpimään paikkaan ja anna olla aloillaan 5 minuuttia, kunnes pinnalle muodostuu kuplia.

Sekoita mukaan jauhot, suola ja oliiviöljy. Vaivaa viisi minuuttia, kunnes taikina on elastista. Anna kohota leivinliinan alla 15 - 20 minuuttia.


Kumoa taikina jauhotetulle työtasolle. Painele kevyesti noin 25 x 25 kokoiseksi neliöksi tai suunnilleen samankokoiseksi pyöryläksi. Älä kauli.

Nosta leipä sopivankokoiseen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Painele taikina reunoille asti.


Ripottele leivän päälle osa juustosta. Riko munat taikinan päälle, yritä säilyttää keltuaiset kokonaisina. Levittele pekoniviipaleet leivälle. Asettele sinne tänne kirsikkatomaatteja. Halutessasi voit pitää tomaatit kiinni tertussa.


Ripottele päälle chilirouhe, juustoraaste ja basilikanlehdet. Pirskottele päälle hiukan oliiviöljyä.

Paista 220 asteisessa uunissa 12 - 15 minuuttia kunnes pinta saa kauniin värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti