perjantai 3. lokakuuta 2014

Arkiruokaa: kukkakaali-kinkkuvuoka

Kukkakaali-kinkkuvuoan resepti oli joskus aikapäiviä sitten Yhteishyvä-lehdessä ja siitä tuli hetkessä yksi suosikkiresepteistäni. Oikein mainio resepti, jos haluaa saada ruoanlaiton hoidettua nopsasti. Alkuperäisessä ohjeessa kinkku oli savukinkkua, mutta itse käytän ruokaan aina ylikypsää kinkkua, jonka paistan nopsasti pannulla ennen vuokaan lisäämistä. Paistaminen ei ole tarpeen, mutta minusta vuoka maistuu paremmalle, kun kinkun paistaa.


1 iso kukkakaali
150 g kinkkua palana tai siivuina
1 prk Kippari-ruokakermaa
mustapippuria


Pilko kukkakaali pieniksi paloiksi. Kukkakaalia ei tarvitse esikeittää. Laita palat uunivuokaan.

Pilko kinkku. Kuumenna hiukan öljyä pannulla. Lisää kinkku pannulle ja paista muutama minuutti.


Lisää kinkkupalat uunivuokaan ja rouhi mukaan hiukan mustapippuria. Sekoita.

Kaada Kippari-ruokakerma uunivuokaan.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti