sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Pepperoni-paahdettu paprika-oliivi-kapris pizza

Tähän pizzaan on kerätty kaikki jämät mitä muista kokkauksista on jäänyt. Paprikaa paahdoin piirakkaan ja loput päätyivät tähän pizzaan. Pepperonia on syöty jambalayassa, kapriksia parsan kanssa ja oliiveja mussutettiin vuohenjuuston kanssa. Lopputulos oli paitsi hyvä, myös kauniin värikäs.



Pizzapohjan ohje löytyy täältä.

Tomaattikastikkeen ohje löytyy täältä. 

Lisäksi:
1 - 2 palloa mozzarellaa ohuina viipaleina
pari paahdettua paprikaa suikaleina
pepperonia
pari vihreää jalapenoa
kalamata-oliiveja
kapriksia

Tee pizzataikina ohjeen mukaan ja jätä taikina kohoamaan.

Aloita paahtamalla paprikat.  Poista paprikoista kanta ja sisus. Leikkaa neljään osaan. Asettele paprikat uunipellille kuoripuoli ylöspäin. Paahda kuuman grillivastuksen alla kunnes pinta palaa hiukan. Laita paprikat kannelliseen astiaan kuumina ja anna jäähtyä.

Tee myös tomaattikastike ohjeen mukaan.

Laita tomaattikastikkeen kiehuessa tyhjä uunipelti uuniin ja uuni kuumenemaan 250 asteeseen.

Taputtele tai kauli taikina pizzapohjaksi. Nosta pohja leivinpaperin päälle ja levitä pohjalle tomaattikastiketta.

 Poista paprikoista kuori vetämällä. Suikaloi noin sentin levyisiksi suikaleiksi. Levitä pizzapohjalle mozzarellaviipaleet. Asettele päälle paprikasuikaleet. Asettele päälle pepperoniviipaleita. Ripottele päällimmäiseksi oliiveja ja kapriksia.

(Jos olet epävarma siitä onnistuuko pizzan siirtäminen kuumalle pellille, tee se ennen kuin asettelet ainekset pohjan päälle. Toimi siinä tapauksessa nopeasti niin, että pelti ei ehdi jäähtyä paljoa.)


Ota kuuma pelti uunista ja vedä pizza leivinpaperin avulla pellille. Ole varovainen, sillä pelti on todella kuuma.
 
Paista pizzaa 15 - 20 minuuttia kunnes juusto on sulanut, tomaattikastike kiehuvaa ja pinta saanut kauniin värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti