tiistai 1. syyskuuta 2015

Yhden kattilan tomaattispagetti

Tätä on pitänyt kokeilla jo varmaan pari vuotta sitten, mutta aina se on jäänyt. Martha Stewartin ohjeella spagetti ja muut ainekset kipataan kerralla samaan kattilaan - keitetään ja tarjoillaan. En olisi ihan uskonut, että yhdeksän minuutin keittoajan jälkeen lautasella on kelpo lounasruoka. Spagetin kypsyys oli täydellinen, neste oli haihtunut juuri sopivasti ja makukin oli hyvä.


250 g kirsikkatomaatteja halkaistuna
150 - 200 g spagettia
1 sipuli ohuina viipaleina
3 - 5 valkosipulinkynttä ohuina viipaleina
2 oksaa tuoretta basilikaa ja muutama lehti tarjoiluun
1 rkl oliiviöljyä (ja hiukan lisää tarjoiluun)
1 tl chilihiutaleita
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
7 - 8 dl vettä

Tarjoiluun lisäksi: parmesania


Kuumenna vesi kiehuvaksi laakeassa kattilassa. Ihanteellista on, jos kattila on niin iso, että spagetti peittyy heti veteen. Minä katkaisin spagetit.

Lisää kattilaan spagetti, halkaistut kirsikkatomaatit, sipuli- ja valkosipuliviipaleet, basilikanoksat, oliiviöljy, chilihiutaleet ja suolaa maun mukaan.

Keitä 9 minuuttia ja sekoittele välillä. Nesteen tulisi haihtua lähes kokonaan. Keittelin itse tuota aika isolla lämmöllä.

Kun spagetti on valmista, poista basilikanoksat. Mausta vastajauhetulla mustapippurilla ja tarkista suola. Tarjoile oliiviöljyn, tuoreen basilikan, parmesanin. Päälle voi jauhaa vielä hiukan mustapippuria.

Ohje on kahteen annokseen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti