lauantai 5. marraskuuta 2016

Kanaa, pekonia ja omenaa siideri-sinappikastikkeessa

Ulkona on pakkasta ja muutama lumihiutalekin leijuu maahan. Sopiva päivä uuniruoalle siis. Tämän ruoan maut ovat hyvin ranskalaiset ja lopputulos muistutti aiemmin tekemääni Madame Maigret'n coq au vin'iä. Ohjeen poimin uudesta Lantliv mat & vin -lehdestä. Vaikka ohje on helppo ja yksinkertainen, tuo usean eri raaka-aineen siirtely paikasta toiseen on vähän ikävää. Ohjeessa kylläkin sipuli (ja ohjeessa ollut selleri, jonka jätin pois) jätetään pannulle siksi ajaksi kun kananpalat paistetaan. Tein itsekin näin, koska käytössäni oli iso matala pata, mutta olen sitä mieltä, että ohjeeseen kirjaamani tapa on parempi, koska kanan saa silloin paistettua kuumemmalla pannulla, jolloin pinnasta saa nopsasti kauniimman. Jos sipulit pitää pannulla, lämpökin pitää pitää miedommalla, jotta sipulit eivät kärähdä.

 
4 kanan nahatonta ja luutonta rintapalaa
8 siivua pekonia
mustapippuria
3 pienehköä (kotimaista) omenaa
1 sipuli hienonnettuna
0,5 l siideriä
1 rkl kanafondia
0,5 l kuivaa omenasiideriä
2 rkl karkeaa Dijon-sinappia
2 - 3 rkl ranskankermaa
 voita ja rypsiöljyä
(pari oksaa tuoretta timjamia koristeluun)

Kuumenna uuni 180 asteeseen.

Rouhi kananpalojen päälle mustapippuria. Kääri kunkin palan päälle 2 siivua pekonia, kiinnitä puutikulla.

Hienonna sipuli. Poista omenoista kanta ja siemenkota, leikkaa omenat reilunkokoisiksi viipaleiksi.

Kuumenna padassa hieman rypsiöljyä ja pieni nokare voita. Paista omenaviipaleita pannulla kunnes ne saavat väriä ja pehmenevät hieman (3 - 4 minuuttia). Siirrä omenat lautaselle.

Lisää pannulle hieman rypsiöljyä ja anna kuumentua. Kuullota hienonnettua sipulia padassa noin 5 minuuttia. Siirrä sipulit toiselle lautaselle. 

Nosta lopuksi kananpalat pannulle ja paista niihin molemmin puolin kauniin ruskea pinta. Nosta kanapalat kolmannelle lautaselle ja kaada siideri kuumaan pataan. Sekoita. Lisää mukaan kuullotettu sipuli, kanafondi ja sinappi. Sekoita.

 Poista kananpaloista tikut ja laita ne pataan. Laita pata uuniin ja anna kananpalojen muhia kannen alla noin 30 minuuttia.

Nosta pata uunista ja sekoita mukaan ranskankerma ja omenat. Kuumenna liedellä noin 5 minuuttia. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.

Siirrä ruoka halutessasi tarjoiluastiaan ja koristele timjaminlehdillä. Tarjoile keitetyn riisin tai perunoiden kanssa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti