keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Hunajaiset uuniviikunat

Olen aiemmin keitellyt viikunoista hilloa, joka sopii hyvin juustojen kanssa, mutta tämä ohje on paljon simppelimpi ja vaivattomampi. Juustoa lukuunottamatta kaikki lätkäistään uuniin ja paistetaan hetki matalalla lämmöllä. Ja sitten tarjoillaan huoneenlämpöisen valkohomejuuston kanssa, joka sulaa hieman kun sitä murentaa lämpimien viikunoiden sekaan.


2 - 3 tuoretta viikunaa per syöjä
kourallinen saksanpähkinöitä
muutama oksa tuoretta timjamia
juoksevaa hunajaa
valkohomejuustoa
(raastettua sitruunankuorta, suolaa, mustapippuria)


Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Halkaise viikunat (tai leikkaa paksuiksi viipaleiksi, jos ovat kovin pulleita). Levitä viikunat uunivuokaan tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Murentele sekaan kourallinen saksanpähkinöitä. Riivi mukaan timjaminlehdet. Jätä muutama timjaminlehti koristeluun. Pirskottele päälle hieman juoksevaa hunajaa.

Paista uunissa 5 - 10 minuuttia kunnes viikunoiden väri on hieman muuttunut ja pähkinät ovat hieman paahtuneet.

Jaa annokset lautasille, murenna päälle valkohomejuustoa. Pirskottele päälle hunajaa ja koristele timjaminlehdillä.


Halutessasi voit raastaa mukaan hieman sitruunankuorta ja maustaa ruoan pienellä ripauksella suolaa ja mustaapippuria. Minä jätin nämä pois, jolloin tästä tuli sopivan makea jälkiruoka.

Ohje: delicious.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti