sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Suppilovahvero-ohrakeitto

Tykkään sienistä ja erityisesti suppiksista. Tänä vuonna näillä kulmilla niitä ei vaan suuremmalti ole näkynyt, kallioinen lähimetsä kun on aika kuiva. Sen verran niitä kuitenkin on löytynyt, että pääsin kokkaamaan lempisienikeittoani. Ohje on löytynyt kauan sitten jostain lehdestä.


1 l tuoreita suppilovahveroita
pieni mieto sipuli
2 rkl öljyä ja nokare voita
1 dl kokonaisia ohrasuurimoita
1 l vettä
1 - 2 kasvisliemikuutiota
2 tomaattia
tuoretta tai kuivattua rosmariinia maun mukaan
1 munankeltuainen
1 dl kermaa
3 rkl ranskankermaa
valko- ja mustapippuria
(suolaa)
kevätsipulia tai ruohosipulia
runsaasti tuoretta persiljaa


Kuullota sipulisilppua hetki kattilassa öljy-voiseoksessa. Lisää rosmariini ja pilkotut sienet. Paista hetki ja lisää sitten ohrasuurimot sekä kaltatut ja pilkotut tomaatit.

Lisää vesi ja kasvisliemikuutio(t). Keitä hiljaisella lämmöllä noin 45 minuuttia. Mausta pippureilla ja tarkista suola.


Sekoita tarjoilukulhon pohjalla keltuainen, kerma ja ranskankerma. Kaada kiehuva keitto kulhoon koko ajan varovasti sekoittaen.


Silppua lopuksi sekaan kevätsipulia tai ruohosipulia sekä runsaasti persiljaa.




2 kommenttia:

  1. Suppiskeitto on kyllä superhyvää! Toivotaan, että sieniä löytyy. Viikonloppuna olisi tarkoitus lähteä etsimään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on. Onnea suppisten etsintään. Taidan itsekin mennä viikonloppuna katselemaan, josko jotain löytyisi.

      Poista