sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Cappucinoksi naamioitu herkkusienisoppa

Herkkusienet on aika tylsiä, varsinkin jos niitä vertaa metsäsieniin. Toisaalta näiden keittojen kokeilukin tökkii vähän. Joten herkkusienet + keitto vaikutti etukäteen huonolle kokeilulle.

Mutta ei se sitten ollutkaan huono kokeilu. Ja onneksi oli myös nopsa kokkailla. Tein keitosta hieman ohjetta ohuempaa eli käytin vähemmän vehnäjauhoja kuin tuossa alla olevassa ohjeessa. Mitään lusikoita ei tarvittu, keitto oli hyvä kuppikeitto, lämmitti kivasti pakkaspäivänä.


400 g tuoreita herkkusieniä
2 rkl voita
1 sipuli
3 rkl vehnäjauhoja
6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
0,5 tl rakuunaa
mustapippuria
(suolaa)
2 dl kermaa

Pinnalle:
2 dl rasvatonta maitoa vaahdotettuna

Hienonna herkkusienet ja sipuli. Kuullota voissa kattilassa. Lisää kattilaan jauhot ja kasvisliemi. Kuumenna välillä sekoitellen 5 - 10 minuuttia.


Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma ja mausta keitto rakuunalla ja mustapippurilla. Lisää tarvittaessa suolaa. Kuumenna keitto kiehuvaksi.

Mittaa maito kattilaan ja kuumenna kiehumapisteeseen. Vatkaa maito hyväksi vaahdoksi ja annostele se keittoannosten pinnalle.


Ps. Rasvaton maito vatkaantuu todella helposti. Itse sekoittelin sitä kattilassa vispilällä ettei taas vaihteeksi palaisi pohjaan ja siinä se lähes huomaamatta vatkaantui vaahdoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti