lauantai 14. tammikuuta 2012

Juustosarvet

Tämä on ikivanha ohje, jonka sain vuonna 1989 työkaverilta. Oltiin silloin kesälomittajina samalla toimistolla. Sarvet saa tehtyä nopeasti, tämä on ainoita leivonnaisia, joita viitsin tehdä viikonloppuna aamupalaksi.


3 dl vehnäjauhoja
2 dl juustoraastetta esim. emmental
2,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
50 g voita
2 dl kermaviiliä

Täyte:
3 dl juustoraastetta (yleensä käytän 2 dl emmentalia ja 1 dl aurajuustoa muruina)
1 muna

Sekoita keskenään kuivat aineet ja pehmeä voi. Lisää joukkoon kermaviili. Jos taikina tuntuu liian pehmeältä, siihen voi lisätä hieman jauhoja tai laittaa hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.

Sekoita muna juustoraasteeseen.

Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse kahdeksi pyöryläksi. Jaa ne taikinapyörällä 6 - 8 osaan. Laita lusikallinen täytettä sarven leveään osaan ja rullaa kolmiot sarviksi.

Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 15 - 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti