lauantai 30. elokuuta 2014

Kasvisbulgur ja uunitomaatit

Ajattelin tänään tehdä risottoa, mutta päädyinkin käyttämään kaapin perukoille unohtuneen bulgurin. Mukaan vähän tuoreita kasviksia ja mukava lounas on valmis. Seuraksi tein pari uunitomaattia, joihin voi käyttää mitä tahansa hyvin sulavaa voimakkaanmakuista juustoa.


3 porkkanaa
1 punainen paprika
2 kesäsipulia varsineen
1 valkosipulinkynsi
1,5 dl bulguria
3 dl kasvislientä
mustapippuria
kuivattua rakuunaa
puoli ruukkua sileälehtistä persiljaa
rypsiöljyä
(suolaa)


Uunitomaatteihin:
keskikokoisia tomaatteja
karkeaa dijon-sinappia
gruyerea raastettuna
 
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa tomaateista yläosa pois. Koverra tomaattien sisus pois. Laita jokaiseen tomaattiin 0,5 - 1 tl karkeaa dijon-sinappia. Täytä tomaatit juustoraasteella. Laita tomaatit uuniin siinä vaiheessa, kun alat kuullottaa kasviksia. Paista tomaatteja 10 - 15 minuuttia. Tomaattien yläosat voi laittaa paistumaan tomaattien päälle kansiksi noin viideksi minuutiksi paiston loppuvaiheessa.
 
Kuutioi porkkanat ja paprika pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.

Kuumenna hiukan rypsiöljyä kattilassa. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli sekä porkkana- ja paprikakuutiot. Kuullota kasviksia muutama minuutti.

Lisää bulgur ja sekoita. Kaada mukaan kasvisliemi. Mausta mustapippurilla ja kuivatulla rakuunalla.

Keitä noin vartti eli kunnes neste haihtuu. Lisää tarvittaessa suolaa.

Silppua persilja ja sekoita suurin osa silpusta ruoan sekaan. Jätä hiukan annosten päälle koristeeksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti