keskiviikko 13. elokuuta 2014

Voileipiä osa 6: kana-guacamole-patonki ja salaattia

Ohje on Jamie Oliverin 15 minuutin ateriat televisio-ohjelmasta. Todennäköisesti löytyy myös samannimesestä keittokirjasta, mutta en jaksanut alkaa kaivelemaan sitä, vaikka kirja on tuossa vieressä. Televisio-ohjelmassa leipä näytti niin hyvälle, että oli pakko kokeilla. Ja oli muuten juuri niin hyvää miltä näyttikin. Salaattikin oli ok alkupalana, mutta ei mitenkään oleellinen pari leivälle.


Salaattiin:
2 - 3 pientä sydänsalaattia tai salaattia maun mukaan
5 - 10 retiisiä
noin 40 g aitoa fetaa
 

Jos käytät sydänsalaattia, irroittele lehdet tai leikkaa salaatit neljään lohkoon. Laita salaatti tarjoiluastiaan. Pilko mukaan retiisit ja murentele salaatin päälle fetaa.


 Salaatinkastikkeeseen:
1 rkl punaviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
kuivattua oreganoa

Mittaa ainekset kulhoon. Sekoita ja tarkista maku. Aseta tarjolle salaatin kanssa.


Leipiin:
1 pitkä leveä patonki
4 viipaletta pekonia tai pancettaa
2 kanan rintapalaa (paksuja)
suolaa
mustapippuria
juustokuminaa
kuivattua oreganoa
rypsiöljyä
säilöttyjä chilejä


Kuumenna uuni 150 asteeseen. Mausta kananpalat suolalla, mustapippurilla, juustokuminalla ja kuivatulla oreganolla molemmilta puolilta.

Laita kanafileet leivinpaperin väliin ja nuiji palat lihanuijalla tai kaulimella 1,5 sentin vahvuisiksi.


Paista pekoniviipaleet rapeiksi pannulla. Nosta viipaleet sivuun. Lisää pannulle tarvittaessa hieman rypsiöljyä. Nosta kanafileet pannulle ja paista kypsiksi molemmin puolin. Vähennä lämpö minimiin ja lisää lopuksi pekoni pannulle kuumenemaan hiukan.
Laita patonki kokonaisena uuniin noin viideksi minuutiksi. 


Guacamoleen:
2 kevätsipulin vartta
ruukku korianteria 
1 punainen chili
2 avokadoa
5 kirsikkatomaattia
1 - 2 limen mehu
suolaa

Leikkaa kevätsipulinvarret pienemmiksi pätkiksi. Poista chilistä kanta (ja siemenet, jos haluat miedompaa chilin makua). Laita kevätsipuli, korianterinlehdet varsineen ja chili tehosekoittimeen. Jauha tasaiseksi.

Poista avokadoista kivi ja kuoret. Lisää avokado ja kirsikkatomaatit tehosekoittimeen ja jauha taas tasasaiseksi.

Lisää mukaan vielä 1 - 2 limen mehu ja sekoita. Mausta suolalla.


 Kokoa lopuksi leivät. Halkaise lämmin patonki. Levitä molemmille halkaisupinnoille paksulti guacamolea. Leikkaa kanafileet ja pekoni pienemmiksi paloiksi ja asettele leivän alaosalle. Lisää halutessasi viipaloituja säilöttyjä chilejä. Nosta kansi päälle.

Aseta tarjolle salaatin, salaatinkastikkeen ja lopun guacamolen kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti