maanantai 18. toukokuuta 2015

Kesäkurpitsanuudeleita, sitruunaista lehtikaalipistaasipestoa ja kirsikoita

Jaa-a. Enpä olisi lyönyt vetoa sen puolesta, että tämän kesän lempiruokaani kuuluisi kesäkurpitsa millään muotoa. Kesäkurpitsa kun ei tosiaankaan kuulu lempikasviksiini. Se ei maistu millekään ja on lisäksi kuivakkaa. Sitkeästi sitä kuitenkin ostan ja kokeilen erilaisia kesäkurpitsareseptejä, joista osa on ollut ihan hyviä. Kokeiluhetkellä olen ajatellut, että tätä voisi tehdä toistekin, mutta eipä sitten kuitenkaan ole tullut tehtyä. Tämä on nyt sitten ihan ensimmäinen kesäkurpitsaresepti, josta voisin 100% varmuudella sanoa, että teen toistekin ja vielä tänä kesänä. Ihan siitä syystä, että: 1) kesäkurpitsanuudeleita on helppo ja nopea tehdä ja ne näyttävät kivoille, 2) sitruunainen lehtikaalipesto on kesäisen raikasta ja 3) kirsikat ovat vaan niin hyviä.


2 keskikokoista kesäkurpitsaa
puoli ruukkua lehtikaalia (tai pari isoa lehteä)
puoli ruukkua basilikaa
sitruunan kuori raastettuna (puolet pestoon, puolet koristeeksi)
2 tl sitruunanmehua
puolikas valkosipulinkynsi
reilu desi kuorittuja pistaasipähkinöitä
0,5 dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
1 dl tuoreita kirsikoita

Paahda kuoritut pistaasit (käytin valmiiksi kuorittuja, suolaamattomia pistaaseja) kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Jätä pistaasit jäähtymään.

Halkaise kirsikat ja poista niistä kivet.

Tee kesäkurpitsoista nuudeleita julienneraudalla tai mandoliinilla.


Ruukkulehtikaalia ei tarvitse esikäsitellä ja siitä voi käyttää myös varret. Laita ruukkulehtikaalin lehdet ja varret sellaisenaan tehosekoittimeen.

Jos käytät isoja lehtikaalin lehtiä, irroita niistä kova lehtiruoti. Kuumenna kattilassa hieman vettä kiehuvaksi. Laita lehtikaalin lehdet kiehuvaan veteen noin 30 sekunniksi - minuutiksi. Siirrä ne kiehuvasta vedestä jääveteen, jotta ne eivät kypsy liikaa. Kuivaa lehdet ja laita ne tehosekoittimeen.

Laita tehosekoittimeen myös basilikanoksat, puolikas valkosipulinkynnestä, puolet raastetusta sitruunankuoresta, sitruunanmehu ja oliiviöljy. Jätä paahdetuista pistaaseista reilu ruokalusikallinen koristeeksi ja lisää loput tehosekoittimeen. Sekoita pesto tasaiseksi tahnaksi. Mausta pesto suolalla ja mustapippurilla.

Laita kesäkurpitsanuudelit kulhoon ja kaada mukaan pesto. Nostele sekaisin kahdella haarukalla tai kevyesti sormin. Annostele nuudelit kulhoihin, rouhi päälle loput pistaasit, ripottele päällimmäiseksi sitruunankuoriraastetta ja kirsikanpuolikkaat.

Tarjoile heti.


Ohje: Ashley McLaughlin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti