torstai 13. elokuuta 2015

Bhapa doi - uunijogurtti

 Käytännössä tämä jälkiruoka muistuttaa rakenteeltaan uunissa paistettua juustokakkua. Eri ohjeiden mukaan jogurttiseoksen voi maustaa vaikka kardemummalla tai sahramilla. Minä maustoin sitruunankuorella, kun ajattelin, että se sopisi hyvin mustikoiden tai minkä tahansa kotimaisen marjan kanssa. Myönnän, että epäilin hieman miltä uunissa paistettu jogurtti tulee maistumaan, mutta lopputulos oli oikein hyvä, vaikkakin itse annoin jogurtin olla liian kauan uunissa ja rakenne kärsi jonkin verran. Mustikat sopivat tarjoiluun hyvin. Käytin lisäksi kreikkalaista basilikaa, jonka pienet lehdet muistuttavat mustikan lehtiä. Hieman tuntui hölmölle siivota mustikoiden seasta sinne jääneet mustikan lehdet ja sen jälkeen lisätä taas basilikan lehdet. Lopputulos näytti lähes samalle. Ripottelin mukaan myös muutaman kanervankukan.
 

5 dl kreikkalaista jogurttia
2 dl kondensoitua makeutettua maitoa
sitruunan raastettu kuori

Tarjoiluun:
esim. mustikoita, kreikkalaista basilikaa ja kanervankukkia


Kuumenna uuni 160 asteeseen.

Mittaa jogurtti kulhoon ja kaada sekaan kondensoitu maito. Vatkaa tasaiseksi. Lisää mukaan sitruunan raastettu kuori ja sekoita.

Kaada uuninkestävään vuokaan tai uuninkestäviin annosvuokiin, mutta jätä vuoat vähintään pari senttiä vajaiksi.

Laita vuoka/vuoat isompaan uunivuokaan ja kaada vuokaan kuumaa vettä siten, että se ylettyy puoliväliin vuokaa/vuokia.

Laita vuoat vesihauteessa uuniin ja paista noin 30 minuuttia, kunnes pinta saa aavistuksen kultaan vivahtavan sävyn ja jogurttiseos on hyytynyt, mutta ei täysin tiivistä. Paistoaika riippuu vuokien koosta, annosvuoat valmistuvat nopeammin.


Ota vuoka uunista ja nosta vuoka/vuoat vesihauteesta ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Peitä ja siirrä jääkaappiin. Pidä jääkaapissa vähintään pari tuntia tai vaikka yön yli.


Tarjoile kylmänä - oli kyllä ihan hyvää haaleanakin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti