torstai 6. elokuuta 2015

Huijauskeikaus nektariineista

Tämä jälkiruoka on huijausversio tarte Tatinista ja tietystikin helpompi valmistaa kuin aito. Maku oli uskomattoman hyvä - nektariinit olivat kypsiä ja mehukkaita ja niistä irtosi paljon makua timjamilla maustettuun karamellikastikkeeseen, joka syntyy vaivihkaa nektariineja haudutettaessa. Ja kuuman huijaustatinin seurana kylmä vaniljajäätelö oli piste iin päällä.


4 lehtitaikinalevyä
4 nektariinia tai persikkaa
30 g voita
3 - 4 rkl sokeria
muutama oksa timjamia (pari paistoon ja pari koristeeksi)

1 muna voiteluun
(vaniljajäätelöä tarjoiluun)


Ota lehtitaikinalevyt sulamaan. Ne voi jo laittaa valmiiksi kaksi alle rinnakkain ja kaksi päälle poikittain ja hiukan limittäin, siten että pino pysyy kasassa kaulintavaiheessa.

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Kun taikinalevyt ovat sulaneet, laita ne jauhotetulle työtasolle ja kauli sen verran, että niitä tulee taas yhden taikinalevyn vahvuinen. Jos näyttää sille, että levyt eivä tartu kunnolla toisiinsa kiinni, niiden väliin voi laittaa hiukan vettä.

Leikkaa taikinasta haluamasi kokoinen pyörylä. Tietysti voi mennä vielä helpommalla ja paistaa neljä taikinalevyä sellaisenaan - sillähän ei ole merkitystä kuin ulkonäön kannalta.

Voitele taikinapyörylä kananmunalla ja paista uunissa kunnes pyörylä kohoaa ja saa kauniin vaaleanruskean sävyn (noin 10 - 15 minuuttia).
 
Paista nektariinit lehtitaikinan paistuessa. Halkaise nektariinit ja poista kivet. Leikkaa jokainen puolikas pitkittäin neljään osaan.


Sulata voi paistinpannulla miedolla lämmöllä ja lisää pannulle nektariinilohkot, sokeri ja pari timjaminoksaa. Sekoittele varovasti niin, että lohkot eivät hajoa. Anna sitten kiehua noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Karamellikastikkeen tulisi olla vaaleanruskeaa.


Ota lehtitaikina uunista ja anna jäähtyä hiukan. Paina sitten taikina varovasti keskeltä matalammaksi (onnistuu hyvin esim. lusikalla). Lusikoi pyörylän keskelle nektariiniviipaleet ja karamellikastike. Ripottele koristeeksi timjaminlehtiä.


Tarjoile sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.

Ohje: Delicious.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti