lauantai 31. lokakuuta 2015

Possunkyljyksiä, fenkolia ja omenaa siideri-sinappikastikkeella

Työkiireiden takia on viime aikoina tullut kokkailtua vähän laiskanlaisesti viime aikoina. Pakkohan sitä tietysti on syödä, mutta mitään uutta en ole kokeillut kuin satunnaisesti. Tänä viikonloppuna ajattelin ryhdistäytyä ja kokeilla useampaakin uutta reseptiä. Erityisesti polttelee yksi kalaresepti. Tänään tein kuitenkin kyljyksiä suosikkilehteni Delicious. magazinen reseptillä. Possunlihaa käytän vähänlaisesti ja tässäkin kiinnosti enemmän tuo muu osuus. Fenkolit ja omenat olivat raikkaan sitruunaisia ja kastike mukavan kirpakkaa. Ehdottomasti suositeltava resepti. Koska kaikki vain lohkotaan ronskisti, liha paistetaan nopeasti ja kaikki tyrkätään uuniin, itse kokkaaminen sujuu nopeasti ja tämän ruoan viitsisi kyhätä arki-iltanakin.
Ruoan voi tarjoilla ilman lisukkeitakin, mutta kyljysten seuraksi sopivat hyvin uunissa paistetut lohkoperunat.


3 - 4 possunkyljystä
2 fenkolia
2 punaista omenaa
1 iso punasipuli
4 - 6 valkosipulinkynttä
1 sitruuna
 muutama oksa tuoretta timjamia
muutama oksa tuoretta lehtipersiljaa
oliiviöljyä
voita
mustapippuria
suolaa
2 dl kuivaa omenasiideriä
1 rkl karkeaa dijon-sinappia


Mausta possunkyljykset suolalla ja mustapippurilla. Anna maustua parin tunnin ajan.

Kuumenna uuni 180 asteeseen.


Leikkaa fenkolit melko paksuiksi siivuiksi. Lohko omenat ja poista kannat ja siemenkota. Lohko myös punasipuli. Hienonna valkosipulinkynnet. Lohko sitruuna neljään osaan ja leikkaa lohkot vielä kahteen osaan. Aseta kaikki vihannekset uusivuokaan. Ripottele päälle suolaa ja vastajauhettua mustapippuria. Lisää mukaan osa timjaminoksista. Pirskottele päälle hiukan oliiviöljyä ja sekoita.


Paista 180 asteisessa uunissa puoli tuntia, kunnes vihannekset ovat pehmeitä.

Kuumenna paistinpannulla oliiviöljyä ja nokare voita. Paista kyljyksiä 4 - 5 minuuttia, käännä ja paista toiselta puolelta 2 - 3 minuuttia. Lisää pannulle muutama timjaminoksa.


Sekoita sinappi siideriin ja kaada pannulle. Anna kiehahtaa kokoon parin minuutin ajan.


Lisää kyljykset vihannesten sekaan uunipannulle ja kaada mukaan siideri-sinappikastike. Laita uuniin vielä viideksi minuutiksi.

Ota vuoka uunista ja ripottele päälle persiljasilppua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti