sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Pinaatticurry lehtikaalisipsien kanssa

 Olen viettänyt jauhelihatonta tammikuuta. Päätin kokeilla siksi, että kaupasta tuli helposti napattua mukaan jauhelihapaketti ja miettiä, että teen siitä jotain. Pidemmän päälle se käy tylsäksi, joten helpointa oli unohtaa koko jauheliha ja keskittyä muihin raaka-aineisiin. Loppujen lopuksi en syönyt tammikuussa paljon muutakaan lihaa vaan keskityin pääasiassa kasviksiin. Toinen syy kokeiluun oli se, että mielestäni valmiiksi pakattujen jauhelihojen laatu on heikentynyt ja se kauppa, jossa tällä hetkellä pääsääntöisesti käyn ei myy jauhelihaa tiskistä. Tammikuusta siis muodostui kovin kasvispainotteinen, mikä on pelkästään hyvä asia. Pinaatti-lehtikaalicurryyn törmäsin twitterissä, josta on helpointa bongata delicious. magazinen viimeisimmät ohjeet. Tässä kiinnosti erityisesti lehtikaalisipsien käyttö curryn lisukkeena. Balsamiviinietikka ja todennäköisesti myös tuo pieni sokerilisä teki lehtikaalisipseistä niin hyviä, että curryn jälkeen oli pakko tehdä sipsejä seuraavan päivänä toinenkin annos.



Curryyn:
auringonkukkaöljyä
2 punasipulia
2 vihreää paprikaa
3 rkl tikka masala -currytahnaa
 4 dl kookosmaitoa
200 g pinaattia
1 ruukku korianteria hienonnettuna

Lehtikaalisipseihin:
250 g lehtikaalia
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
n. 1 tl ruokosokeria
Lisäksi:
basmatiriisiä
Tarjoiluun:
2 limeä lohkoina

Pilko paprikat paloiksi, viipaloi punasipulit ohuiksi viipaleiksi. Pinaatista voi ruotia paksuimmat lehtikannat pois. Hienonna korianteri.

Keitä basmatiriisi pakkauksen ohjeen mukaan.


Kuumenna uuni 225 asteeseen (kiertoilmauuni 200 asteeseen). Poista lehtikaalista ruodit ja revi lehtikaali sipsin kokoisiksi paloiksi. Levitä lehtikaalit uunipellille leivinpaperin päälle. Pirskottele päälle oliiviöljy ja balsamiviinietikka. Sekoita sormin ja levitä lehtikaalit uudelleen. Ripottele päälle ruokosokeria. Paista uunissa 3 - 4 minuuttia.

Kuumenna öljy pannulla. Lisää pannulle paloitellut paprikat ja viipaloidut sipulit. Paista kasviksia kunnes ne ovat pehmenneet ja alkavat saada väriä (noin 10 minuuttia). Lisää pannulle tikka masala ja sekoittele parin minuutin ajan. Lisää sitten pinaatti ja kookosmaito, sekoita ja keittele 3 - 4 minuuttia. Lisää lopuksi hienonnettu korianteri, sekoita ja siirrä pois levyltä.

Tee annokset basmatiriisistä ja currystä ja ripottele päälle lehtikaalisipsejä. Tarjoile limelohkojen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti