sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Helpot raparperi-piimämuffinit

Olen poikennut useampana lauantaiaamuna Tammelantorilla hakemassa kesäkukkia ja yrttejä. Tämän kesän yrttilöytöjä torilta olivat hunajalippia, jonka lehdet ovat todella makean makuiset sekä oliiviyrtti, joka kyllä tuoksuu oliiveille, mutta maku on ehkä hieman rosmariinimainen. Ihmeen vähän siellä on toistaiseksi ollut myynnissä vihanneksia, mutta raparperia notkui viimeksi lähes kaikilla toripöydillä.
  

Raparperihillokkeeseen:
300 g raparperia
1 dl sokeria
vaniljatanko
0,75 dl vettä

Muffinitaikinaan:
6 dl vehnäjauhoja
2 dl (ruskeaa) sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
1,5 dl piimää
125 g voita sulatettuna 
(tai vastaava määrä neutraalin makuista ruokaöljyä)

Muruihin:
2 rkl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
40 g kylmää voita


Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Pilko raparperit reiluiksi viipaleiksi. Laita kattilaan sokerin ja halkaistun vaniljatangon kanssa. Mittaa mukaan vesi. Kuumenna ja anna kiehua noin 3 - 5 minuuttia. Raparpereja ei pidä keittää hilloksi, vaan niiden pitäisi pysyä paloina. Jätä raparperit jäähtymään.

Mittaa kulhoon sokeri, vehnäjauho ja kylmä voi. Nypi taikina muruiksi.

Mittaa toiseen kulhoon vehnäjauho, sokeri, leivinjauhe, kaneli, inkivääri ja vaniljasokeri. Lisää mukaan kevyesti vatkatut kananmunat, piimä ja sulatettu, jäähtynyt voi. Sekoita.

Voitele muffinipelti tai laita koloihin paperivuoat. Mikäli käytössäsi ei ole muffinipeltiä, käytä paistamiseen tukevia alumiinisia muffinivuokia.

Lusikoi vuoat puolilleen muffinitaikinaa. Lusikoi päälle raparperihilloketta. Paloja voi painella hieman taikinaan. Ripottele päälle muruseosta.

Paista 175-asteisessa uunissa 20 - 25 minuuttia tai kunnes muffinit ovat kypsiä. Tarkista kypsyys tikulla.

Anna muffinien jäähtyä muutama minuutti ennen kuin poistat ne vuoasta.


Ohje on mukaeltu Donna Hayn ohjeesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti