keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Cannellonit

En tiedä miksi olen alusta asti suosinut lasagnessa rakuunaa basilikan ja oreganon sijaan. Onhan se nyt vähän outoa käyttää ranskalaisten suosimaa yrttiä italialaisessa ruoassa, mutta silti en suostu tuota yrttiä vaihtamaan. Teen lasagnen täsmälleen tuolla alla olevalla reseptillä, mutta tällä kertaa päädyin tekemään cannelloneja.


1 pkt cannelloneja

Bolognese:
400 g jauhelihaa
1 rasiallinen kirsikkatomaatteja tai 5 tomaattia tai 1 prk tomaattimurskaa
3 rkl tomaattisosetta
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 rkl kuivattua rakuunaa
mustapippuria
suolaa


Puolita kirsikkatomaatit tai pilko tomaatit. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

Kuumenna pannulla hiukan öljyä. Ruskista jauheliha. Lisää loppuvaiheessa sipuli ja valkosipuli. Paista muutama minuutti. Mausta suolalla ja mustapippurilla sekä rakuunalla. Lisää tomaattisose ja pilkotut tomaatit tai tomaattimurska. Tomaattimurska ei kaipaa seurakseen nestettä, mutta tomaattien kanssa pannulle voi tarvittaessa lisätä desin verran vettä. Anna hautua miedolla lämmöllä parikymmentä minuuttia. Ota pannu levyltä ja anna jäähtyä.


Juustokastike:
75 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
2 tl sinappia
0,5 tl valkopippuria
0,5 tl muskottipähkinää
suolaa
150 g juustoraastetta

Vuokaan lisäksi:
1 - 2 dl juustoraastetta


Lämmitä maito toisessa kattilassa. Sulata voi isossa kattilassa, älä anna ruskistua. Lisää vehnäjauhot. Sekoita hyvin ja anna vehnäjauhojen kypsentyä kattilassa noin viisi minuuttia.

Lisää maito pienissä erissä. Sekoittele koko ajan. Anna kiehahtaa ennen kuin lisäät seuraavan erän maitoa.

Mausta sinapilla, valkopippurilla, muskottipähkinällä ja suolalla. Kun kastike on paksua, lisää mukaan juustoraaste.


Täytä cannellonit bolognese-kastikkeella. Se onnistuu parhaiten nostamalla cannelloni pystyasentoon toinen pää paistinpannua vasten. Lusikoi kastiketta cannellonnien sisään. Itselläni sattui olemaan kapea lusikka, jolla homma sujui mallikkaasti. Bolognese-kastikkeen on hyvä olla sen verran jäähtynyttä, että sitä sietää koskea sormin. Tuo täyttäminen on sen verran sotkuista, että kastiketta roiskuu melko varmasti sormille jonkun verran.

Asettele cannellonit uunivuokaan. Kaada päälle juustokastike ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista 200 asteisessa uunissa 30 - 40 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.


Ps. Itselläni ei ollut ihan koko paketillista cannelloneja, joten kastikkeita jäi yli. Laitoin niitä kerroksittain pieniin uunivuokiin pennepastan kanssa - päällimmäiseksi juustokastiketta ja laitoin uuniin cannellonien kanssa.


2 kommenttia:

  1. Moikka! Mukavan näköinen blogi sulla. Maukkaalta vaikuttavia ruokia ja hyviä kuvia. Mutta fontti on tosi vaikeasti luettava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, kiitos viestistäsi. Mukava saada palautetta. Täytyypä katsoa tuota fonttiasiaa jossain välissä.

      Poista