keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Puolukka-piimäsmoothie

Sain äidiltä monta pussia puolukoita ja mustikoita, jotka aion käyttää varmaan pääasiassa smoothieihin. En olekaan muuten koskaan aiemmin kokeillut smoothieta puolukoista. Katselin nettisivuilta sekä puolukka- että karpalosmoothieohjeita ja suurimmassa osassa oli käytetty banaaneja. Valion sivuilla puolestaan oli piimän sekaan sekoiteltu pellavansiemenrouhetta ja kuivattuja karpaloita, vaikka kuivattujen karpaloiden ja tuoreiden puolukoiden makuja ei voikaan verrata, niin Valion ohjeen pohjalta tein tämän omani. Banaanista sai kivasti makeutta happamien puolukoiden seuraksi. Itse tykkään happamista mauista, joten en laittanut mitään lisämakeutusta, mutta laitoin tuohon ohjeeseen kuitenkin hunajaa, jos joku kaipaa makeampaa juomaa.


1 iso banaani
2 dl jäisiä puolukoita
3 dl rasvatonta gefilus-piimää
1 rkl luomupellavarouhetta
0,5 tl kanelia
(hunajaa)

Pilko banaani reiluiksi paloiksi. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa piimää. Mausta halutessasi hunajalla. 


Ja kiitos äidille ja Väiskille marjoista.

Alla pari bongattua kukkaa eiliseltä kevätkävelyltä. Valkovuokko tietysti on tuttu, mutta tuo alempi kukka on oudompi. Olisiko kevättaskuruoho tai joku sen alalaji?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti