torstai 31. heinäkuuta 2014

Pizza Margherita tuplajuustolla :)

Tuli muutama päivä sitten mieleen, että en ole ikinä tehnyt pizza Margheritaa. Päätin korjata asian silläkin uhalla, että ukkonen saattaa katkaista sähköt kesken pizzanpaiston. Päätin käyttää kunnolla aikaa taikinan vaivaamiseen ja tomaattikastikkeen keittelyyn. Pitkään vaivatussa taikinassa on erityisesti se hyvä puoli, että sen pystyy helposti venyttelemään muotoonsa ilman kaulimista.



Kohota pizzataikinaa huoneenlämmössä noin 45 minuuttia.

Tomaattikastike:
rasiallinen kirsikkatomaatteja
2 - 3 rkl oliiviöljyä
1 prk (2 - 3 rkl) tomaattisosetta
pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl sokeria
0,5 tl mustapippuria
suolaa
2 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua rakuunaa
2 tl kuivattua basilikaa
Laita kirsikkatomaatit ja oliiviöljy tehosekoittimeen. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori sipuli ja valkosipulinkynsi. Halkaise sipuli. Valkosipulikynttä voi litistää hiukan. Lisää sipulinpuolikkaat ja valkosipulinkynsi kastikeeseen. Mittaa mukaan sokeri, mustapippuri ja suola. Kun kastike kiehuu, vähennä lämpöä. Keittele kannen alla miedolla lämmöllä puolisen tuntia välillä sekoitellen. Lisää loppuvaiheessa kuivatut yrtit. Sipulin ja valkosipulin voi haluttaessa poistaa valmiista kastikkeesta.

Laita tomaattikastikkeen kiehuessa tyhjä uunipelti uuniin ja uuni kuumenemaan 250 asteeseen.


Lisäksi:
2 palloa mozzarellaa
1 pss (150 g) raastettua mozzarellaa
muutama oksa (noin 15 - 20 lehteä) tuoretta basilikaa

Kun taikina on kohonnut, laita työtasolle pari arkkia kostutettua talouspaperia ja niiden päälle leivinpaperiarkki. Talouspaperi pitää leivinpaperin paikoillaan ja kostea leivinpaperi tekee pohjan rapeammaksi paistovaiheessa. Mikäli kaulit pizzapohjan, ripottele leivinpaperille hiukan jauhoja ja kauli pohja leivinpaperin päällä. Helpompi tapa on vain venytellä pizzapohja muotoonsa. Tällöin reunat jäävät luonnostaan hieman paksummiksi kuin pizzan keskusta.


Levitä tomaattikastike pizzapohjan päälle. Ripottele päälle mozzarellaraaste ja sen päälle mozzarella ohuina viipaleina. Jätä halutessasi muutama viipale mozzarellaa talteen koristelua varten. Revi basilikanlehdet hieman pienemmiksi ja ripottele pizzan päälle. Jätä muutama lehti kokonaisena talteen koristelua varten.

Ota kuuma pelti uunista ja vedä pizza leivinpaperin avulla pellille. Ole varovainen, sillä pelti on todella kuuma.

Paista pizzaa 15 - 20 minuuttia kunnes juusto on sulanut, tomaattikastike kiehuvaa ja pinta saanut kauniin värin.


Revi muutama siivu mozzarellaa koristeeksi valmiin pizzan päälle ja koristele muutamalla basilikanlehdellä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti