tiistai 3. maaliskuuta 2015

Lohisalaatti

Tällä viikolla onkin kotosalla prameammat tarjoilut, kun kävin kaupassa Tampereen keskustassa, jossa valikoimat ovat tietysti jotain muuta kuin täällä syrjemmällä. Pääsääntöisesti koluan yrttihyllyjä ja vietän aikaa vihannesosastolla. Nyt ostin lisäksi kalaa ja kanaa. Muutama kasvisruoka ja kanakokeilu tulee blogiin myöhemmin, tänään kokkailin grillattua lohta, joka on aina yhtä hyvää. Ehdottomasti pitäisi grillata lohta useammin, tarjoilutapoja voi vaihdella mielen mukaan. Tällä kerralla grillattu lohi päätyi salaatiin.


300 g grillattua lohta
(suolaa, valkopippuria, loraus oliiviöljyä, hiukan sitruunamehua, hiukan hunajaa)
pari kourallista babypinaattia
kourallinen salaattisekoitusta (esim. Napolitana mix) tai erilaisia salaatteja
1 avokado kuorittuna ja paloiteltuna
puolikas tai neljännes punasipulia tai pieni salottisipuli (purjokin käy) ohuina suikaleina
desin verran (pensas)mustikoita
muutama parmesanlastu
noin 1 rkl mustia sesaminsiemeniä
limelohkoja tarjoiluun


Kastike:
1 rkl hunajaa
1 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Lohen voi grillata haluamallaan tavalla tai vaikka ostaa valmista loimulohta. Tämä maustettiin ripottelemalla fileen pinnalle suolaa ja valkopippuria, joiden jälkeen päälle puristettiin hiukan sitruunamehua, pirskoteltiin juoksevaa hunajaa ja lopuksi lorautettiin kaiken päälle hiukan oliiviöljyä. Grillaus vastuksen alla noin 10 minuuttia tai kunnes kala on kypsää. Anna kalan jäähtyä.

Mittaa salaatinkastikkeen ainekset kulhoon ja sekoita.


Asettele tarjoiluastiaan babypinaattia ja salaattisekoitusta. Itse ostan aina sellaista, jossa on erivärisiä salaatinlehtiä. Asettele salaattipedille paloiteltu avokado, punasipulisuikaleet ja lohi paloiteltuna ilman nahkaa.


Ripottele päälle mustikoita. Lusikoi salaatin päälle kastike. Koristele parmesanlastuilla ja mustilla sesaminsiemenillä. Aseta tarjolle myös limelohkoja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti