torstai 1. syyskuuta 2016

Mumbai sandwich - ihanainen intialainen

Juustoa, kurkkua, tomaattia. Tyypilliset suomalaiset leivänlisukkeet. Kun noihin lisää mausteita, korianteria, minttua, chiliä ja inkivääriä ja koko komeuden lykkää voileipägrilliin tai vohvelirautaan, lopputuloksena onkin intialainen sandwich.
Mumbai sandwichistä en ollut kuullutkaan ennen kuin Great British Chefs laittoi twitterissä linkin reseptiin. Netistähän löytyi sitten useampiakin versioita, mutta päädyin kokeilemaan tuota, jonka alun nenäni eteen sain. Ohjeessa on lisätty suolaa sekä chutneyhin että masalamixiin, mutta jätin sen itse molemmista pois. Juustossa oli ihan tarpeeksi suolaa eivätkä leivät kaivanneet sitä yhtään lisää.


 Vihreään chutneyhin:
ruukku korianteria
ruukku minttua
1 - 2 vihreää chiliä
1 cm pala tuoretta inkivääriä
sitruunamehua
(suolaa)

Masalamixiin:
0,5 tl juustokuminaa jauheena
0,5 tl korianteria jauheena
0,5 tl kanelia
ripaus mustapippuria
(suolaa)

Leipiin lisäksi:
6 isoa paahtoleipäviipaletta
voita
valkosipulinkynsi
kurkkua
tomaattia (tai 3 reilua pihvitomaatin viipaletta)
puolikas punasipulia
raastettua cheddaria (tai muuta hyvin sulavaa juustoa)


Leivät on näemmä tapana tarjoilla ketsupin kanssa, mutta niissä on makua vaikka muille jakaa ihan ilman ketsuppiakin.

Viipaloi tomaatti/tomaatit ja pala kurkkua. Tomaattina voi käyttää pihvitomaattia, jolloin yksi siivu per leipä riittää. Leikkaa punasipulinpuolikas hyvin ohuiksi viipaleiksi. Raasta pala cheddaria.

Sekoita masalamixin ainekset keskenään, jos kaikki ovat jauheina. Jos käytät kokonaisia juustokuminan/korianterinsiemeniä, jauha ainekset huhmareessa.

Tee seuraavaksi chutney. Poista chileistä kannat ja siemenet. Kuori pala inkivääriä. Riivi mintunlehdet varsista. Laita mintunlehdet, korianterit varsineen, chilit, inkivääri ja pieni loraus sitruunamehua blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Halutessasi voit maustaa chutneyn suolalla. Chutneyn voi valmistaa huhmareessakin, se tuntui kivalle vaihtoehdolle kiireettömänä sunnuntaiaamuna.

Kokoa leivät. Halkaise valkosipulinkynsi ja hiero paahtoleipien pinta valkosipulilla. Voitele vaahtoleipäviipaleet molemmin puolin voilla.

Jaa chutney tasan kaikille kuudelle viipaleelle. Jätä kolme viipaletta sivuun hetkeksi.

Laita kolmelle viipaleelle chutneyn päälle kerros juustoraastetta ja sen jälkeen kerros kurkkuviipaleita. Ripottele päälle hieman masalaa. Laita sen jälkeen kerros tomaattiviipaleita tai pihvitomaattiviipale ja ripottele päälle taas masalaa. Ripottele päälle kerros juustoraastetta ja päällimmäiseksi sipulia. Ripottele vielä hieman masalaa. Laita päällimmäiseksi leipä.

Paahda leivät voileipägrillissä tai vohveliraudalla. Leivät voi paistaa myös pannulta molemmin puolin. Pannulla paistettaessa leiville kannattaa laittaa paiston ajaksi jokin paino tai niitä voi  painaa lastalla pannua vasten.

Leikkaa leivät kolmioiksi ja tarjoile.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti