lauantai 24. syyskuuta 2016

Arkiruokaa: raviolipaistos

Helpot arkiruokareseptit taitavat olla niitä luetuimpia blogireseptejä. Nyt ajattelin tehdä jotain superhelppoa ja supernopeaa, joten nappasin kaupan hyllystä paketin tomaatti-ricotta-tuoreravioleja ja mietin miten niitä kannattaisi vähän tuunailla. Päädyin tekemään paistoksen, jota on helppo jatkojalostaa lisäämällä siihen vaikka paistettua jauhelihaa, kinkkua tai pepperonia.
 Alla oleva ohje riittää salaatin kanssa kahdelle.
 

1 pkt (250 g) tuoreravioleja (esim. Pirkka mozzarella-tomaatti-basilika)
n. 1 dl valkosipulitomaattimurskaa
1 pkt (210/125 g) pieniä mozzarellapalloja tai 1 mozzarellapallo
muutama kirsikkatomaatti halkaistuna
muutama oksa tuoretta oreganoa
muutama oksa tuoretta basilikaa (säästä muutama lehti tarjoiluun)
parmesanraastetta


Kiehauta tuoreraviolit suolalla maustetussa vedessä. Noin 30 sekuntia riittää. Siivilöi vesi pois. Sekoita valkosipulitomaattimurska raviolien sekaan. Lusikoi raviolit uunivuokaan. Levitä päälle halkaistut kirsikkatomaatit ja silputut oreganon ja basilikanlehdet sekä mozzarellapallot.


Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia kunnes juusto sulaa ja pinta saa kauniin värin.

Raasta valmiin paistoksen päälle parmesania ja koristele muutamalla basilikanlehdellä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti