lauantai 21. tammikuuta 2017

Arkiruokaa: Feta-tomaatti-leipäpaistos

Tää on Jamie Oliverin ohje vai nappaisinko ihan omiin nimiini sillä, että muutin ohjetta lisäämällä siihen valkosipulia :). Ohje sopii hyvin vaikka etäpäivän lounasruoaksi, sillä sen saa uuniin viidessä minuutissa. Iltapalanakin lienee vallan mainio.


3 - 4 viipaletta vaaleaa leipää
1 valkosipulinkynsi
(voita)
noin 300 g erilaisia ja erivärisiä tomaatteja
150 g fetaa 
reilu desi oliiveja
muutama oksa basilikaa
oliiviöljyä

Halkaise valkosipulinkynsi ja hiero sitä leipäviipaleiden pintaan. Halutessasi voit voidella leivät voilla. Revi sitten leivänpalat reiluiksi paloiksi ja asettele uunivuokaan. Valkosipulinkynnen puolikkaat voi hienontaa mukaan vuokaan.

Jos käytät isoja tomaatteja, leikkaa ne melko reilunkokoisiksi paloiksi tai viipaleiksi. Lisää ne ja oliivit leipäpalojen sekaan vuokaan. Kirsikka- ja miniluumutomaatit voi laittaa kokonaisina.

Murra feta paloiksi ja laita vuokaan. Sekoita aineksia hieman, ripottele mukaan vielä noin kolmannes basilikanlehdistä, pirskottele päälle (reilusti) oliiviöljyä ja laita vuoka uuniin.


Laita uuniin ja anna paistua 30 minuuttia. Ota paistos uunista ja ripottele päälle loput basilikanlehdet ja aseta tarjolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti