lauantai 5. toukokuuta 2012

Gordonin riisinuudelisalaatti ja thaimaalainen kastike

Simppeli ja hyvänmakuinen salaatti Gordon Ramsayn reseptin mukaan. Kastike on erityisen hyvää. Tietystikään minulla ei ollut sokeriherneitä, vaikka muistin niitä ostaneeni. Korvasin sokeriherneet vihreällä parsalla. Parsan jätin keittämättä - tein varsista ohuita siivuja juustohöylällä.


100 g ohuita riisinuudeleita
seesamiöljyä
200 g sokeriherneitä
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
2 kevätsipulinvartta
200 g kuorittuja keitettyjä katkarapuja
kourallinen tuoretta korianteria
1 rkl paahdettuja mustia seesaminsiemeniä



Kastike:
1 salottisipuli pieneksi kuutioituna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 pieni punainen chili siemenet poistettuna ja hienonnettuna
2 - 3 rkl limettimehua
2 rkl kalakastiketta
1 rkl vaaleaa soijakastiketta
2,5 rkl palmusokeria tai pehmeää fariinisokeria
2 rkl seesamiöljyä

Kiehauta kattilallinen vettä. Laita riisinuudelit isoon, lämmönkestävään kulhoon ja kaada kuuma vesi nuudeleitten päälle niin, että ne peittyvät kokonaan. Peitä kulho kelmulla tai lautasella ja anna seistä 5 minuuttia. Siivilöi sen jälkeen vesi pois ja kääntele nuudeleitten sekaan hieman seesamiöljyä, jotta nuudelit eivät tartu kiinni toisiinsa.




Keitä herneenpalkoja 2 minuuttia. Kasta palot kylmään veteen ja valuta hyvin. Leikkaa vinosti 2 - 4 osaan.

Halkaise paprikat, poista siemenet ja vaaleammat osat. Leikkaa paparikat pitkiksi ohuiksi suikaleiksi.




Puhdista kevätsipuli ja leikkaa vinottain ohuiksi suikaleiksi.

Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin. Sekoita kastike kevyesti tasaiseksi.




Paahda sesaminsiemenet kevyesti kuivalla pannulla.




Laita katkaravut, kevätsipuli, herneenpalot ja paprika kulhoon. Lisää mukaan nuudelit, korianterinlehdet ja sesaminsiemenet.




Kaada kastike salaattiin ja kääntele hyvin joukkoon.




Tarjoile heti tai viilennettynä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti