lauantai 19. toukokuuta 2012

Paistettua parsaa ja terttutomaatteja

Valkosipulin, tomaattien ja yrttien kanssa hautuneet parsat olivat todella hyviä täytettyjen broilerin rintapalojen kanssa. Ja voihan näitä syödä ihan tällaisenaakin. Keveä ja samalla herkullinen resepti. Onneksi tuli kokeiltua, teen toistekin.



5 - 6 valkosipulinkynttä
rasiallinen kirsikkaterttutomaatteja varsineen
nippu vihreää parsaa (kannattaa suosia ohuita)
muutama oksa tuoretta timjamia
muutama oksa tuoretta rosmariinia
1 - 2 (tuoretta) laakerinlehteä
puolikkaan sitruunan mehu
Maldon merisuolaa
mustapippuria
oliiviöljyä paistamiseen




Lorauta pannulle tai matalalaitaiseen kattilaan oliiviöljyä. Kuumenna öljyä hetken aikaa. Lisää pannulle valkosipulinkynnet kuorineen. Lisää kirsikkaterttutomaatit varsineen. Alenna keittolevy miedolle lämmölle.



Poista parsoista tyviosa. Lisää parsat pannulle tomaattien päälle. Lisää myös yrtinoksat ja laakerinlehdet. Kääntele aineksia pannulla.



Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna hautua pannulla kunnes tomaateista irtoaa mehua, joka maustaa parsat. Kääntele aineksia välillä.




Siirrä pannu levyltä ja lisää mukaan vielä puolikkaan sitruunan mehu. Kääntele aineksia vielä.




Tarjoile

kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti