lauantai 2. helmikuuta 2013

Ilmakuivattuun kinkkuun käärityt broilerfileet pesto-kermakastikkeessa

Ilmakuivattuun kinkkuun käärityt broilerin rintafileet pesto-kermakastikkeessa ovat kunnon sunnuntairuokaa. Kaiken huipuksi tämä ruoka valmistuu nopeasti, joten aikaa jää joutenoloon. En tehnyt mitään lisuketta, parsa riitti vallan mainiosti.


4 ohutta broilerin rintaleikettä
8 siivua ilmakuivattua kinkkua
mustapippuria
(suolaa)
oliiviöljyä ja voita paistamiseen

nippu vihreää parsaa
ripaus suolaa
ripaus sokeria

2 - 3 dl kermaa
2 rkl pestoa (tai maun mukaan)

Koristeluun esim. basilikan tai sileälehtisen persiljan lehtiä.

Siisti rintaleikkeet. Ripottele leikkeille hieman mustapippuria. Leikkeille voi lisätä myös aavistuksen verran suolaa, mutta muista, että kinkkukin on suolaista.


Kiedo jokaisen leikkeen ympärille 2 siivua ilmakuivattua kinkkua.

Paista leikkeitä voin ja oliiviöljyn seoksessa ensin noin 5 - 6 minuuttia toiselta puolelta ja sitten saman aikaa toiselta puolelta. Paistoaika riippuu kuitenkin leikkeen vahvuudesta.


Leikkaa parsasta kova tyviosa. Paloittele parsat 2 - 3 osaan. Pidä nuput erillään. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja mausta ripauksella suolaa ja sokeria. Laita parsanpalat nuppuja lukuunottamatta veteen ja keitä 2 minuuttia (ohuille parsoille riittää minuutti), lisää nuput ja keitä vielä minuutti.

Kumoa parsat kylmään veteen, jotta kypsyminen loppuu. Valuta.


Nosta leikkeet pannulta. Kaada kerma pannulle ja mausta pestolla. Keitä kermaa kokoon muutama minuutti. Nosta leikkeet kermaan. Kaada mukaan parsanpalat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti